Øjnene - Komplet guide til synskirurgi

Problemer med øjne / Behandling af øjne

Øjnene

Synssansen er en af vores fem sanser. Omkring 80% af alle sanseindtryk bearbejdes netop af denne sans. Synssansen opfatter indtryk både på kort og meget lang afstand, hvilket adskiller denne sans fra vores andre. Information om form, farve, afstand, størrelse og bevægelse bearbejdes af øjet, synsnerven og synscenteret i hjernen. Det kan næppe betvivles, at denne sans er vigtig for os mennesker.

Mange mennesker lider dog af synsproblemer. Nærsynethed, langsynethed og bygningfejl ses ofte i dagens Danmark. Mange lider også af grå og grøn stær, men det er dog mest forekommende blandt den ældre del af befolkningen.

Hvor besynderligt det end kan virke, så betyder nærsynethed, at man ikke kan se ting, der er langt væk. Dette skyldes, at øjenæblerne er for lange, eller at ens hornhinde er for buet. Langsynethed betyder derimod, at man ikke kan se ting, der er tæt på. Grunden hertil kan også være, at hornhinden ikke er buet nok eller fordi øjenæblerne er for korte. Hvis man lider af astigmatisme (bygningsfejl), er det sandsynligvis fordi, ens øjenæbler har form som en amerikansk fodbold, hvor de i stedet burde have haft en mere rund form, som en rigtig fodbold, som vi kender den. Man kan være både astigmatisk, og samtidig lide af enten nærsynethed eller langsynethed.

I dag er det muligt af behandle nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl, og dermed opnå normalsyn uden brug af brille eller linser. Grå stær og grøn stær kan også behandles med øjenkirurgi.

Vælg det emne, der bedst passer til dit problem eller ønske:

Relaterede områder

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.