Bumser (akne) - Den ultimative guide til behandling

Problemer med bumser (akne) / Behandling af bumser (akne)

Om bumser / akne

Akne (Acne vulgaris), som i daglig tale kaldes bumser, er et problem for mange mennesker. Bumser rammer stort set alle unge under puberteten, men hos de fleste forsvinder bumserne gradvist, som de kommer op i tyverne. Nogle bliver dog ved med at være kraftigt generet af akne, og det anslås, at 5 % af alle 45-årige stadig har akne. Da aknen ofte sidder i ansigtet, kan den give store sociale problemer.

Akne opstår ved at der produceres mandligt kønshormon, som stimulerer produktion af hudfedt via talgkirtlerne. Fedtet udstødes gennem hårsækkene. Bakterier, som findes på huden, fortærer fedtet og skaber infektion, hvilket viser sig som bumser.

Det hjælper ikke at presse bumserne væk. Istedet øger det risikoen for ardannelse. Dårlig ansigtshygiejne eller andre ydre faktorer er ikke i sig selv årsag til akne, men kan forværre problemet. Dermed er det heller ikke tilstrækkeligt at vaske huden med vand og sæbe. I stedet findes der flere forskellige medikamenter, der kan bekæmpe aknen. Det er også muligt at dæmpe akne med laserbehandling.

Vælg det emne, der bedst passer til dit problem eller ønske:

Relaterede områder

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.