Tandbehandling

Guide til kosmetisk tandbehandling og tandkirurgi. Her finder du information om al kosmetisk tandbehandling samt tandlæger og tandklinikker og deres priser.

Tandbehandling dækker over operationer og behandlinger af tænderne. Kosmetisk tandbehandling er tandbehandling, som foretages af kosmetiske årsager. På en måde kan man sige, at næsten al tandbehandling og tandkirurgi indeholder et kosmetisk aspekt, da tænderne spiller en fremtrædende rolle for vores udseende.

Her på siden finder du en oversigt over al kosmetisk tandbehandling og tandkirurgi. Klik på en behandling for at læse mere om indgrebet. Du vil også kunne se, hvilke tandlæger, der tilbyder behandlingen samt deres priser.

Ofte stillede spørgsmål om tandbehandling

Hvorfor bliver mine tænder misfarvede?

Tænderne kan blive misfarvede af mange forskellige årsager. Først og fremmest er det normalt, at tænderne bliver mere gullige med alderen. Tænder med død pulpa (nerven, altså det bløde væv der findes i midten af tanden) og dermed også rodbehandlede tænder får en grålig farvetone. Tænderne kan også blive misfarvede af forskellige belægninger, som f.eks. skyldes cigaretrøg. Indtagelse af te, kaffe, rødvin og andre mad og drikkevarer, som indeholder farvestoffer, giver også misfarvede tænder på sigt. En tandblegning kan måske hjælpe dig til at få hvidere tænder. En anden og noget dyrere løsning er at få påsat porcelænsfacader på tænderne.

Hvad skal jeg gå efter når jeg køber tandpasta?

Det vigtigste er, at tandpastaen indeholder fluor. Fluor er naturligt forekommende og findes i både drikkevand og fødevarer. Det hjælper til at forebygge karies (huller i tænderne) ved at binde direkte til tandemaljen, således at den bliver stærkere og modvirker de syrer, som forårsager karies. Derudover kan fluor også hjælpe til med at genopbygge en skadet emalje før det bliver til et hul.

Renser tyggegummi mine tænder?

Nej, tyggegummi renser eller rengører ikke dine tænder, som tandbørstning kan gøre. Derfor kan tyggegummi aldrig blive et alternativ til tandbørstning. Men du får mere spyt i munden ved at tygge tyggegummi, og spyttet hjælper med at holde tænderne rene. Brug sukkerfrit tyggegummi for at mindske risikoen for huller i tænderne.

Hvorfor har jeg dårlig ånde, og kan jeg gøre noget ved det?

Dårlig ånde hedder i fagsprog "foetor ex ore", og betyder direkte oversat "stank fra munden". Ca. hver femte lider af dårlig ånde på et eller andet tidspunkt, og her tænkes ikke på den almindelige dårlig ånde der f.eks. kan opstå om morgenen inden tandbørstning. Derimod er der tale om et så stort problem med dårlig ånde, at det kan være belastende for en selv og sine omgivelser. Dårlig ånde kan skyldes mange ting. Lokale sygdomme i mundhule og svælg eller andre almindelige sygdomme kan foråsage dårlig ånde. For lidt spyt i munden eller indtagelse af visse lægemidler samt mad- og drikkevarer kan også have en indvirkning herpå. Dårlig mundhygiejne er dog oftest årsag til dårlig og ubehagelig lugt fra munden. Herved ophobes forådnelsesbakterier rundt omkring i munden og på tungeryggen. Dårlig ånde kan behandles på to måder. Enten ved at fjerne selve årsagen hertil, hvis man kan finde den, eller ved at skjule lugten ved indtagelse af pastiller, mundskyllevæsker eller tyggegummi. Det er klart, at det mest hensigtsmæssige vil være at fjerne selve problemet. Uanset hvad bør man opreholde en god mundhygienje. Børst også tungen (tungeryggen) forsigtigt. Hvis du har problemer med dårlig ånde, bør du i første omgang opsøge egen læge.

Er en elektrisk tandbørste bedre end en almindelig?

Nej, en elektrisk tandbørste er ikke nødvendigvis bedre end en almindelig. Fordelen ved en eldreven tandbørste er, at børstehovedet er mindre end på en almindelig tandbørste, hvorfor den lettere kan komme ind bag og børste de bagerste tænder. Det vigtigeste er dog ikke om man har en elektrisk eller almindelig tandbørste, men vigtigere er, hvordan man børster sine tænder, at man bruger den rigtige teknik og gør det grundigt.

Er det en god idé at bruge tandtråd?

Ja, det er en rigtig god idé at bruge tandtråd. Brug af tandtråd kan forhindre, at der opstår problemer med tænder og tandkød. Tandtråd kan fjerne madrester og plak mellem tænderne, hvor det er svært at komme til med tandbørsten. Du bør rense dine tænder med tandtråd hver dag.

Kan mine tandimplantater falde ud?

Ja, tandimplantaterne kan godt falde ud, men heldigvis sker det meget sjældent. Hvis et tandimplantat alligevel skulle falde ud, vil hullet i kæbebenet i de fleste tilfælde hele hurtigt igen. Et nyt implantat kan herefter indoperes igen efter ca. tre måneder. Med hensyn til det økonomiske aspekt, så har de fleste implantatsystemer garanti på deres produkter, hvorfor du ingen eller kun meget få penge skal betale for en omlavning. Husk derfor også på inden du får indopereret tandimplantater at spørge din tandlæge om garanti på produkterne.

Er det farligt at få indopereret tandimplantater i kæben?

Nej, det er det ikke. Titanium som skruen er lavet af tolereres først og fremmest af organismen. Der er heller ingen risiko for metalforgiftning. Der kan dog af og til opstå infektion omkring et tandimplantat, men det kan som regel behandles ved rensning eller antibiotika.

Kan alle mennesker få tandimplantater?

Man skal minimum være 18 år for at få indopereret tandimplantater. Det har noget at gøre med, at væksten skal være afsluttet, inden tandimplantaterne indsættes i patientens kæbe. Unge under 18 år, som har mistet fortænderne, må midlertidigt benytte en smileprotese eller ætsbro/klæbebro som erstatning. Der er ingen grænser opad til. En tandlæge kan vurdere, hvorvidt du er egnet til en sådan behandling.

Hvad er holdbarheden på tandimplantater?

Det er individuelt, hvor længe tandimplantater holder inden de skal udskiftes. Der er mange faktorer som spiller ind. Undersøgelser viser dog, at tandimplantater i underkæben efter 10 år og under de bedste betingelser fungerer i 97 % af tilfældene. I overkæben fungerer tandimplantaterne stadigvæk i 95 % af tilfældene. Vær opmærksom på, at rygning, en svag knogle, dårlig mundhygiejne, kraftig tandbelastning på grund af hårdt bid og manglende kontrolbesøg alle er faktorer som har en negativ indvirkning på holdbarheden.
Behandlings-Guide

Lad os hjælpe med at finde den rigtige behandling og pris i nærheden af dig

Behandlingsguide

Mest læste svar i Spørg lægen om tandbehandling

check_circle1
remove_red_eye314
Avatar of M by M in Tandbehandling
check_circle1
remove_red_eye197
Avatar of CarinaAndersen by CarinaAndersen in Tandbehandling
check_circle1
remove_red_eye185
Avatar of Bebsen by Bebsen in Tandbehandling
check_circle1
remove_red_eye103
Avatar of AH by AH in Tandbehandling
check_circle1
remove_red_eye74
Avatar of Malene by Malene in Tandbehandling
check_circle1
remove_red_eye38
Avatar of Nicki by Nicki in Tandbehandling
check_circle1
remove_red_eye32
Avatar of Totti by Totti in Tandbehandling
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.