Debatforum Brystoperation Symptomer på, hvornår brystimplantater skal udskiftes? flag
  • Avatar of Laila Mørch
    0
    1
    helpSpørg lægen:

    Symptomer på, hvornår brystimplantater skal udskiftes?

    10. september 2013

    Jeg har 13 år gamle brystimplantater og har brug for at vide, hvilke symptomer man skal være opmærksom på, når et implantat giver “tegn” til, at det er tid til udskiftning.

    Hvornår kan man sige, at nu SKAL det fjernes? – Jeg mener, hvornår er det akut?

    Jeg har ingen gener lige pt., men det kan vel ikke blive ved med at gå godt?! Er der længere holdbarhed på de implantater, der benyttes i dag, end dem, der generelt blev brugt, dengang jeg fik mine i?

    Med venlig hilsen

    Laila

     

    Avatar of Jens Jørgen Elberg
    0
    10
    Besvaret den 12. september 2013

    Kære Laila

    Det, der betyder mest for, hvornår implantater bør skiftes, er deres alder, samt hvilket implantat det drejer sig om.

    Går man mere end 20 år tilbage var alle implantater med et indhold af flydende silikone. Disse implantater havde en begrænset holdbarhed og gik på et eller andet tidspunkt i stykker. Dette ville man som regel ikke opdage, og mange havde implantater, som var gået i stykker, uden de var klar over det.

    Man mistænker dog, at udsivning af silikone fra implantater er en af årsagerne til det, man kalder kapselskrumpning, hvor brystet bliver tiltagende hårdt og på et tidspunkt skal opereres af denne grund.

    For 20 år siden begyndte nogle firmaer at fremstille implantater med mere fast silikone, også kaldet skærefast silikone (kaldes også anatomiske eller dråbeformede implantater). Disse faste implantater er meget brugt i dag og har en betydelig mindre risiko for at gå i stykker, og hvis det sker, vil der kun ske en meget beskeden spredning af silikone til brystvævet.

    Den almindelige anbefaling i dag er, at implantater med den bløde, flydende silikone bør skiftes efter 10 år, hvorimod der ikke er anbefaling om skift af de faste implantattyper.

    Udvikler man kapselskrumpning er der ingen tvivl om, at man bør opereres og have implantatet skiftet, hvis det er gået i stykker, men ellers er der som regel ingen tegn på, at man bør have sine implantater skiftet.

    Om du bør have dine implantater skiftet, afhænger derfor først og fremmest af, hvilken type du har. Hvis de er lagt ind for 13 år siden, er det mest sandsynligt, at det er bløde implantater, som bør skiftes. Der er intet hastværk, men du bør overveje at få det gjort.

    Det er vigtigt at slå fast, at man ikke bliver syg af, at et implantat går i stykker, og mange går rundt med rumperede implantater uden symptomer og uden at vide det.

    Den bedste undersøgelse til at finde ud af om et implantat er gået i stykker er en såkaldt MR scanning, som man skal regne med selv at betale for.

    Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål.

    Med venlig hilsen

    Jens Jørgen Elberg
    Speciallæge i plastikkirurgi
    Overlæge, Plastikkirurgisk afdeling, Rigshospitalet

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.