Debatforum Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling Stritøre operation flag
 • Avatar of Rebekka12
  0
  2
  helpSpørg lægen:

  Stritøre operation

  9. oktober 2011

  Hej.

  Jeg er en pige på 12 år, hvis højre øre stritter rigtig meget. Det medfører at jeg ikke tør gå med hestehale, da jeg er bange for at blive mobbet. Jeg må gerne blive opereret for mine forældre, men de er bekymrede for om syningerne springer op. Det var nemlig tilfældet for min faster og veninde. Er der stor sandsynlighed for det?


  Har jeg desuden den rette alder til operationen?

  Avatar of Ole Hedeager Momsen
  1
  149
  Besvaret den 27. oktober 2011

  Stritøreoperationer udføres ofte på børn i 10-12 års alderen, fordi man så er gammel nok til at få den kirurgisk betragtet lille operation foretaget i lokal bedøvelse. På yngre børn er det nødvendigt med fuld bedøvelse. Men er

  man meget bange for operation i lokal bedøvelse, kan det også gøres i fuld bedøvelse hos ældre børn.


  Og angående jeres bekymringer over om arrene skulle springe op, kan jeg heldigvis berolige jer med at det sker yderst sjældent i øvede hænder. Personligt har jeg aldrig oplevet det, så dine slægtninge har været ret uheldige eller har valgt den forkerte kirurg.


  Men er man mørk i huden er der til gengæld en anden risiko mht. arrene, som man skal være bekendt med. Det drejer sig om keloid, “vildt voksende ar”. Denne sygelige ardannelse ses hos især mørklødede.


  Venlig hilsen


  Ole Hedeager Momsen
  Speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.