Debatforum Brystoperation Størrelse på brysterne efter brystreducerende operation? flag

126 visninger

1 svar

 • Avatar of jannepigen
  0
  7
  helpSpørg lægen:

  Størrelse på brysterne efter brystreducerende operation?

  20. december 2013

  Hejsa

  Jeg er en kvinde på 36 år. Jeg er blevet henvist af min læge til at få en brystreducering.

  Jeg bruger nu en 70J i bh. Hvor små bliver de så, hvis der bliver fjernet 400g fra hvert bryst. Jeg har jo altid haft en stor barm og ønsker da selvfølgelig, at det bliver en god størrelse, der passer mig og ikke en b skål.

  Jeg skal først til forundersøgelse her den 14 januar.
  Jeg glæder mig meget til at hører hvad de siger og om jeg kan få det gratis igennem det offentlige.

  Avatar of Andreas Printzlau
  0
  47
  Besvaret den 22. december 2013

  Kære Spørger

  Brystreduktion bliver tilbudt i det offentlige, hvis brysterne er meget store og giver gener fra nakke og ryg (eller i sjældne tilfælde smerter i brysterne selv). Det offentlige tilbyder også brystreduktion, hvis at det ene bryst er meget større end det andet. En tommelfingerregel for det offentlige er, at der skal kunne fjernes ca. 500 gram fra hvert bryst. Denne regel handler selvfølgelig om, at der skal ske en betydelig lettelse for, at man kan forestille sig, at det også lindrer symptomerne fra tyngden.

  I det private kan vi tillade os at se lidt anerledes på brystreduktion. Her er der et naturligt fokus på det æstetiske og derfor efterlades ofte lidt mere fylde. Mange af os tror, at selve løftet af brystet, der naturligt følger af en brystreduktion, også hjælper på tyngdeproblemerne, da du ikke længere behøver at stramme BH’en så meget som tidligere.

  Det er en almindelig fejl-antagelse, at BH-skålens størrelse er et udtryk for volumen, men det er faktisk forkert. En BH-skål er i virkeligheden forholdstallet mellem bredden af brystet og omfanget af brystkassen. Det betyder altså at 70J er meget brede bryster i forhold til en omkreds af brystkassen på 70 cm. Ved en brystreduktion gøres brysterne ikke nødvendigvis smallere. Det betyder altså at du kan få en fjernelse af 500 gram bryst på hver side, uden at gå ned i BH-skål. I praksis er det dog sådan, at kvinder med meget store bryster er nødt til at vælge en BH-skål med en større bredde end deres bryster for at få plads til det store volumen. Disse kvinder vil så efterfølgende kunne gå ned i deres ”rigtige” BH-bredde efter en brystreduktion og dermed ned i skål-størrelse. Omvendt vil kvinder med meget brede bryster opleve, at selvom volumen af brysterne bliver mindre, vil de stadig have brug for relativt brede BH-skåle, for ikke at få gener fra BH’ens bøjler. Til gengæld kan de opleve problemer med at ”fylde” BH’en efter en brystreduktion.

  Det kan faktisk godt lade sig gøre, at gøre brysterne smallere ved en brystreduktion. Dette medfører dog en forlængelse af arret ud på ydersiden af brysterne, hvilket nogle kvinder ikke ønsker.

  Som du kan høre er det meget vigtigt, at få en god konsultation hos en dygtig plastikkirurg, der kan rådgive dig om, hvad netop du kan forvente.

  Hvis der er over 2 måneders ventetid i det offentlige kan du som patient vælge at blive udvisiteret til et privat sygehus efter dit eget valg.

  Held og lykke – og god jul og godt nytår

  Med venlig hilsen

  Andreas Printzlau
  Speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.