Debatforum Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling Sprængninger på inderlår flag
 • Avatar of Step1738
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Sprængninger på inderlår

  1. juli 2012

  Hej.

  Jeg har et spørgsmål angående ar efter karsprængninger. Da jeg var lille fik jeg karsprængninger på begge inderlår. De er væk nu, men i stedet har jeg fået nogle hvide / lyse ar. Kan disse på nogen måde fjernes?


  M.V.H Stephanie.

  Avatar of Andreas Printzlau
  0
  47
  Besvaret den 13. september 2012

  Kære Stephanie


  Det er svært, at besvare den slags spørgsmål uden, at have set dine hudforandringer. Mit gæt er, at du IKKE har haft karsprængninger, men strækmærker. Strækmærker udvikles oftest i forbindelse med graviditet men kan også ses udviklet i puberteten, hvor hormonspejlet er højt.


  Strækmærker udvikles oftest steder hvor huden samtidigt er fysisk let udspilet.


  Grunden til, at jeg tror du har udviklet strækmærker er, at strækmærker i starten er helt lilla eller røde og derfor kan forveksles med karsprængninger. Langsomt skifter strækmærkerne farve og ender som lyse.


  Strækmærker er en bristning af læderhuden grundet kombination af hormonpåvirkning og stræk. Der findes desværre ingen virksomme medicinske behandlinger. Mange naturpræparater hævdes at kunne fjerne eller forbygge strækmærker, men der findes ingen lægelig dokumentation for dette. Laser og andre fysiske påvirkninger af huden er også uden effekt.


  Såfremt du rent faktisk har haft karsprængninger og disse senere har udviklet sig til lyse ar, er problematikken desværre den samme. Der findes ingen dokumenterede lægelige behandlinger, der har positiv effekt.


  I sjældne tilfælde, kan man være så heldig, at forandringerne sidder, så de kan blive fjernet i forbindelse med en opstrammende operation. Men en sådan operation vil jo altid efterlade et nyt ar.


  De venligste hilsner


  Andreas Printzlau
  Speciallæge i Plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.