Debatforum Brystoperation Smerter i ar efter 3 måneder flag
 • Avatar of Isabella
  0
  60
  helpSpørg lægen:

  Smerter i ar efter 3 måneder

  6. april 2009

  Hej

  Jeg fik en brystforstørrende operation for 3 mdr. siden og har stadigvæk dagligt ondt i det ene bryst ved arrene. Dette er uanset, om jeg rør ved det eller ej.


  Hvad kan det skyldes? Hvornår vil helingen af arrene være overstået, således at de simpelthen ikke kan blive pænere?


  Mvh

  Avatar of Frants Grymer
  0
  88
  Besvaret den 18. maj 2009

  Vedrørende dit spørgsmål, at du dagligt har ondt i det ene bryst ved arrene, tillader jeg mig her, at gå ud fra, at du mener ved arret, da der kun fremkommer et enkelt ar, med mindre man samtidig har fået lavet et løft.


  Hvis du har ondt ved arret, kan det skyldes, at arret er såkaldt hypertrofisk. Det vil så være på selve arret, du har ondt. – Det vil være rødt og hævet.


  Er det huden tæt ved arret, du har ondt i, kan man muligvis forestille sig et forbigående fænomen, som man dog langt hyppigere ser svarende til brystvorten. Dette er et fænomen, man kalder dysæstesi, altså smertefuld opfattelse i huden, som spontant plejer at fortage sig.


  Endelig har man efter min erfaring også nogle gange den situation, at man har et såkaldt thorakalt facet-syndrom. Dette kan give en smerteudstråling frem på forsiden af brystkassen på flere forskellige niveauer og ville teoretisk kunne tænke sig at være årsag til smerterne.


  En nærmere undersøgelse vil kunne afklare dette.


  Med hensyn til arrenes opheling, vil de fleste ar være færdigophelet omkring 1 år, men i visse tilfælde ser man, at det kan tage et par år og undertiden lidt længere, inden arrene bleger helt af. Først når denne afblegning er færdig, må man sige, at arrene ikke længere vil blive pænere af sig selv.


  Med venlig hilsen

  Frants Grymer
  Speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.