Debatforum Brystoperation Skal der være fysiske problemer for at blive henvist? flag

18 visninger

1 svar

 • Avatar of jokael
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Skal der være fysiske problemer for at blive henvist?

  8. januar 2011

  Hej

  Jeg har altid haft store bryster. Jeg er 159 cm høj og selv da jeg vejede 45 kg, var mine bryster en str. C/D.


  Nu vejer jeg 60 kg og er normalvægtig, men efter at have været gravid 2 gange, er mine bryster nærmest eksploderet, så jeg nu er oppe i en 75G.


  Jeg har ikke nogen fysiske gener af dem, takket være mormor-undertøj og sportsbh’er, men jeg er SÅ ked af dem.


  Hvis ikke jeg har BH på, så trækker de så meget, at huden på halsen og over brystet strækkes helt ud så det gør ondt.

  Jeg har oplevet flere gange at blive spurgt om jeg har silikonebryster, og hvis folk ikke ved hvem jeg er, skal de bare henvise til “hende med de store bryster”, så kender alle mig.

  Jeg hader at se mig i spejlet, for der er ikke andet end brysterne der springer mig i øjnene. De flyder ud til siden og jeg er nødt til at vælge tøj 2 numre større end min reelle størrelse, bare for at barmen kan være der.

  Skjorter og andet der ikke er elastisk er f.eks. helt udelukket, med mindre jeg vil ligne en stor tønde.


  Det hjælper ikke når andre vil trøste mig ved at sige, at folk betaler mange penge for at få samme størrelse som mig. Jamen, hvad hjælper det mig? Jeg gav dem gerne halvdelen af min barm, hvis det kunne lukke munden på dem.


  Jeg har desværre ikke mulighed for at betale en operation selv, men jeg synes man får at vide alle steder, at man kun kan blive henvist til operation, hvis man har ondt i ryggen eller andre fysiske gener.


  Kan det være rigtigt, at man skal betale selv, bare fordi man heldigvis kan finde bh’er der aflaster vægten, men alligevel ikke kan holde ud at være kendt som “hende med brysterne”?


  Mvh. Jokael

  Avatar of Hans Henrik Steenfos
  0
  250
  Besvaret den 21. januar 2011

  Kære Jokael.

  Jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Systemet er indrettet på den måde, at det offentlige ikke vil støtte kosmetiske operationer, og da du ikke har fysiske gener, hører det under en kosmetisk operation. Om det er rimeligt at psykiske gener ikke bliver dækket, kan diskuteres.


  Jeg kan råde dig til at gå til din læge og tale med vedkommende om dine problemer, og vurderer han/hun at det kan komme ind under det offentlige, vil du få en henvisning til en plastikkirurgisk afdeling på det hospital, du hører ind under, der så vil vurdere om det er i offentligt regi, det skal

  laves.


  Held og lykke med det.


  Mvh


  Hans Henrik Steenfos
  Speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.