Debatforum Injektionsbehandling (indsprøjtning) Restylane eller Aquamid i læberne? flag
 • Avatar of _Sus_
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Restylane eller Aquamid i læberne?

  29. marts 2008

  Jeg vil rigtig gerne have forstørret mine læber, da de er enormt små, og jeg i lang tid har været kede af dem.


  Jeg er dog i tvivl, om jeg skal vælge Restylane eller Aquamid? Jeg er sikker på, jeg gerne vil have det til at blive, men jeg er meget bekymret for bivirkningerne.


  Jeg håber, I kan hjælpe og afklare min tvivl lidt.

  Avatar of Ole Hedeager Momsen
  2
  149
  Besvaret den 1. april 2008

  Hvis fokus er på risiko for bivirkninger, er der ingen tvivl om, at Restylane så langt er at foretrække for Aquamid til læbeforstørrelse.


  Det største problem med Aquamid er den, om end ikke hyppige, så ret fatale risiko for infektion/betændelse i den indsprøjtede Aquamid. Infektion omkring Aquamid kan kun vanskeligt bekæmpes med antibiotika og i givet fald kun med en langvarig kur.

  Oftest kan man kun få bugt med infektionen ved at udtømme materialet, ligesom hvis der opstår infektion omkring et brystimplantat. Men hvor et brystimplantat kan tages ud i ét stykke, kan Aquamidkornene kun fjernes ved skylning og udsugning i flere omgange, hvilket uvægerligt fører til ardannelse, dvs. stivhed og ujævnhed af læberne.


  En anden risiko ved Aquamid er, at materialet ikke fordeler sig jævnt eller det rigtige sted i læberne. Denne risiko er naturligvis den samme ved anvendelse af Restylane, men da Restylane efter ½-1 år nedbrydes i kroppen, er denne bivirkning kun blivende for Aquamids vedkommende.


  Mit bedste råd er at prøve effekten af læbeforstørrelse med Restylane, da man med dette valg har ”fuld fortrydelsesret”. Er man begejstret for effekten, kan man dernæst få foretaget fedttransplantation til læberne. Det er kroppens eget væv og giver en uskadelig, blivende effekt. Evt. ujævnheder kan så klart forekomme, hvorfor der må informeres om, at mere end en behandling kan være nødvendig for at opnå det ønskede resultat.


  Med venlig hilsen


  Ole H. Momsen
  speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.