Debatforum Næseoperation Opstoppernæse flag

462 visninger

1 svar

 • Avatar of MichelleBuhl
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Opstoppernæse

  12. maj 2013

  Hej.

  Jeg er en pige på snart 15 år, der længe har været ked af min opstoppernæse. Min næse ligner lidt en grisenæse. Den er ret stor, og så har den slet ingen form. Jeg har intet brusk hvor der burde være en næsetip. Min næse hælder også lidt til den ene side – det ses dog kun på billeder. Endeligt flader den også ud, og synes derfor endnu større på billeder.

  Jeg har ønsket at få den lavet siden jeg var 8-9 år, og efter megen snakken om det, har min mor endelig givet mig lov til at få den lavet og tage med mig, såfremt at jeg selv betaler.

  Jeg har tænkt på at få den lavet i udlandet, men har også kigget på billige klinikker i Danmark.

  Jeg ønsker at få en næsetip – altså at der kommer brusk, så jeg får en næsetip, at der kommer form og at den bliver rykket ned, så den ikke går opad som en grisenæse, og ellers at den bliver opereret smallere – altså mine næsebor.

  Mine spørgsmål lyder derfor således;

  Tror du, at jeg kan få det ønskede resultat? Er bange for, at min næse bliver helt deform, eller at den ikke bliver som ønsket, da det er en svær operation mht. næsetippen som jeg mangler.

  Hvis noget går galt, eller hvis jeg ikke får det aftalte resultat, kan jeg så godt få en re-operation, når det er i udlandet?

  Tusind tak for svar, det betyder meget for mig.

  Mvh
  Michelle

  Avatar of Andreas Printzlau
  0
  47
  Besvaret den 12. maj 2013

  Kære Michelle

  Dit spørgsmål har tydeligvis en meget stor personlig betydning for dig, men jeg er nødt til at svare dig meget principielt. Jeg vil tilråde, at du udskyder din operation.

  Som du formentlig er klar over er der en lovgivning i Danmark, som forbyder kosmetisk kirurgiske indgreb på børn. Denne lov er lavet for at beskytte børn imod indgreb, som de senere fortryder og sikre, at der ikke foretages kosmetiske indgreb under vækstperioden. Vi er mange plastikkirurger, der modtager forespørgsler om, at foretage kosmetiske indgreb på personer under 18 år, som vi naturligvis må afvise. I sjældne tilfælde er der tale om ekstreme situationer, hvor forandringerne er så atypiske, at de må betragtes som en medfødt misdannelse. I disse tilfælde vil din egen læge kunne henvise dig til en offentlig plastikkirurgisk afdeling, som vil vurdere dig.

  Hvis forandringerne ikke er så ekstreme, må mit råd til dig være, at vente med en operation til du er blevet 18 år og myndig.

  Dernæst spørger du om operation i udlandet. Ved en operation i udlandet kan det være svært eller umuligt, at få en ordentlig kommunikation omkring dine ønsker, operationen og risici. Enten på grund af sprogvanskeligheder eller fordi plastikkirurgen ikke er forpligtet til, at indhente informeret samtykke på samme måde som det er påkrævet i Danmark. Du skal være særligt opmærksom på, hvad du, eller dine forældre skriver under på, da I kan komme til at fraskrive jer nogle rettigheder. Underskriv aldrig noget som I ikke har læst og forstået.

  Der findes naturligvis meget dygtige plastikkirurger i udlandet og ved grundig research kan du naturligvis finde frem til oplysninger om dette. Du skal særligt være opmærksom på deres uddannelsesmæssige baggrund, hvilket universitet og hvilke sygehuse de er udannet på, om de er speciallæger i plastikkirurgi og om deres erfaring i præcis den type kirurgi, som du er interesseret i. Desværre kan du ikke være sikker på om de oplysninger kirurger i udlandet skriver om sig selv på eksempelvis deres hjemmeside, da du ikke kan vide hvilken lovgivning, der findes på dette område i det pågældende land.

  Endnu vigtigere er din dårlige retsstilling efter et indgreb i udlandet. Hvis operationen går meget galt, med infektion, dødt væv eller andre ekstreme komplikationer, vil du kunne blive indlagt på en offentlig plastikkirurgisk afdeling i Danmark. Men hvis du blot får et meget dårligt kosmetisk resultat, vil du være henvist til selv at opsøge din plastikkirurg i udlandet og fremføre din klage. En dansk kosmetisk plastikkirurg vil ikke kunne tilbyde dig en korrektion før du er fyldt 18 år og herefter naturligvis kun mod fornyet betaling.

  Hvis du får varige mén, er du ikke dækket af den danske patientforsikring, men vil være henvist til at rejse en erstatningssag overfor plastikkirurgen i det hjemland, hvor operationen er foretaget. På denne baggrund fraråder jeg altid patienter at få foretaget plastikkirurgiske operationer i udlandet.

  Det er helt bevidst, at jeg slet ikke går ind i en diskussion af selve den operation, du efterspørger. Jeg vil foreslå, at du sammen med din mor eller far henvender dig til din egen læge og eventuelt bliver henvist til en samtale med en dansk plastikkirurg med erfaring i næsekorrektioner, inden I beslutter jer for at rejse. Hvis I beslutter jer for at rejse, vil jeg foreslå, at I først rejser ned til en samtale med kirurgen inden I træffer endelig beslutning om, hvor du vil lade dig operere.

  De venligste hilsner


  Andreas Printzlau
  Speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.