Debatforum Intimkirurgi Operation af indre og ydre skamlæber!? flag
 • Avatar of grimling
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Operation af indre og ydre skamlæber!?

  20. november 2006

  Hejsa!
  Jeg er en ung pige på 20 år, som har det meget dårligt med min krop. Specielt min skede. Problemet er at både de indre og ydre skamlæber er ALT for store! De ydre er meget store og tykke i det. (det er meget svært at forklare) Men alligevel hænger de indre langt ud. Og så er de ovenikøbet ikke lige lange. Jeg har efter en fødsel, hvor jeg er blevet syet, også blevet mere “skæv” dernede.

  Det påvirker mig virkelig meget psykisk – det har det gjort siden jeg var 13 år og det begyndte at se sådan ud. Jeg viser mig aldrig nøgen foran min kæreste eller nogen andre. Ikke engang i undertøj eller badetøj. Det er også som om at knoglen under skeden er for stor. Så jeg synes at jeg buler meget. Derfor går jeg altid i store løse bukser eller lange trøjer, der går ned over og dækker. Jeg synes virkelig at det er ved at være et stort problem, da jeg gerne vil prøve at gå i noget mere feminimt tøj, og gå i svømmehallen med min datter. Og også bare kunne nyde sex med min kæreste uden at være nervøs for at han kigger.

  Selv da jeg fødte min datter, var min største bekymring at ligge nøgen, så jordemoderen kunne se mig! :( Det er virkelig et stort problem for mig, håber ikke bare at I synes at jeg er hysterisk, det går mig virkelig på. Jeg græder tit over det, og føler mig så vanskabt, at jeg tænker at jeg kun lever videre for min datter. Jeg tør ikke rigtig at tale med min egen læge om det, hvis der alligevel ikke kan gøres noget ved det, da det er sådan et følsomt emne for mig.

  Lige efter fødslen kom der forresten også en læge ind og skulle tilse min datter, og da lå jeg jo stadig med spredte ben, og jeg hørte at han kiggede på min skede og sagde til jordemoderen at der var noget helt galt, om han skulle kigge på det. Og så hviskede hun at sådan så jeg ud inden :( ikke så dejligt at høre. Det hører jeg igen og igen når jeg er ked, og det gør det bestemt ikke lettere for mig!


  Håber virkelig at jeg kan få noget hjælp! Hvad ville en evt. operation koste?

  Avatar of Hans Henrik Steenfos
  0
  250
  Besvaret den 4. december 2006

  Kære unge pige på 20 år!


  Det lyder ikke rart, så ked af det, du er omkring dine kønslæber. Kvindelige kønslæber kan se ud på mange forskellige måder. Nogle har lidt store og tykke ydre kønslæber, der dækker for de indre, og andre har lidt større indre kønslæber, der hænger udenfor de ydre kønslæber. Hos andre igen ser man, at den ene kønslæbe er betydeligt større end den anden, men som regel er det alt sammen inden for det normale.


  Derfor kan der selvfølgelig godt være specielle forhold hos dig, der gør, at det ser lidt anderledes ud. Du bliver nødt til at tale med din egen læge og bede om en henvisning til gynækologisk afdeling på sygehuset, og der kan de se på dig.


  Der kan selvfølgelig også være ar og følger efter din fødsel og syning. Er det muligt at rette, gør de det på sygehuset.


  Jeg er sikker på, at din læge vil tage dig alvorligt og om ikke andet, kan du bede om, at han i hvert fald henviser dig til gynækologisk afdeling til en ekspertvurdering.

  I disse tider er det moderne med meget lidt hår omkring kønsdelene og dette er jo medvirkende til, at man pludselig kan se meget mere af anatomien, og på den måde også kan sammenligne sig med andre.


  Og har du først fået fokus på, at du ser “underlig” ud mellem benene, kan det være svært at slippe igen. Du skal vide at alle ser forskellige ud dernede.


  I øjeblikket er der meget fokus på ændring af de kvindelige kønsorganer.


  Sundhedsstyrelsen og Justitsministeriet er enige om at det er forbudt at foretage indgreb på de kvindelige kønsorganer med mindre der er en terapeutisk indikation. Dette vil sige, at du både skal være fysisk generet af det: generer når du cykler, går i stramme bukser eller andet og evt. også psykisk, som du jo i den grad er.

  Af ovenstående grund tror jeg ikke, at du i øjeblikket får en privatpraktiserende plastikkirurg til at foretage indgrebet. De overordnede vejledninger skal være på plads først. Derimod kan du sagtens få hjælp i det offentlige system, hvis de skønner at det er hensigtsmæssigt.


  Med venlig hilsen

  Hans Henrik Steenfos

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.