Debatforum Abdominalplastik (maveplastik) Mommy makeover! flag
 • Avatar of Jumaco01
  0
  3
  helpSpørg lægen:

  Mommy makeover!

  29. oktober 2013

  Jeg er en kvinde på 28 år, som har født et par tvillinger i januar 2011. Resultatet af dette er meget løst maveskind både under og over navlen. Skal nok for at få det bedste resultat have lavet en udvidet maveplastik med opstramning af muskler? Endvidere ville jeg gerne have lavet en brystforstørrelse i samme seance, men nogle fraråder det og andre, at det ikke er af betydning?

  Kræver det længere sygemelding?

  Avatar of Andreas Printzlau
  0
  47
  Besvaret den 1. november 2013

  Kære Spørger

  Følger efter graviditet og amning, i form af løst maveskind og slaphed af bryster, er meget almindelige.

  Som du selv er opmærksom på, kan forandringerne på maven være mere eller mindre omfattende. Hvis der, som du beskriver, både er løshed over og under navleniveau, er det en ‘rigtig’ eller ’stor’ maveplastik, der skal til for at give en flad mave. Den ‘udvidede’ maveplastik er endnu større og løfter også venusbjerget op på plads, dette er typisk kun nødvendigt, hvis der også har været et stort vægttab.

  Du kan selv undersøge om bugvæggen også trænger til en opstramning. Hvis du lægger dig på ryggen og løfter benene strakt, vil der opstå en længdeoval bule fra venusbjerget op til ribbenene. Dette er udtryk for, at mavemusklerne er gledet fra hinanden, hvilket er ganske typisk ved tvillingegraviditeter. Her er det nødvendigt med en kirurgisk opstramning. Hvis maven derimod følger fint med ind på plads, er det træning og ikke kirurgi, der skal til for at få bugvæggen på plads.

  Brysterne bliver typisk lidt slappe og ”croissant-formede” efter amning. Hvis brysterne er naturligt små, kan det ind imellem være muligt at foretage et lille løft med implantater eller eget fedtvæv. Hvis brysterne fra naturens hånd er lidt større, er det ofte nødvendigt med et egentligt brystløft (med ar på forsiden af brystet). Teknikker med forstørrelse og løft kan også kombineres.

  Bodylift Center foretager vi rigtigt mange kombinationsoperationer, hvor operationen af mave og bryst foretages samtidigt. I USA kalder man disse operationer for ”mom-job”. Problemet er naturligvis at operationen bliver længere og kroppen vil være mere medtaget efter indgrebet. Fordelene er, at den samlede pris er betydeligt lavere og at du kun skal være sygemeldt i én kort periode.

  Hos os koster en stor maveplastik med opstramning af bugvæggen 39.900 og et brystløft 39.000. Men kombinationen af de to operationer koster 69.900, altså en besparelse på 10.000 kr. Dette skyldes at du jo kun skal bedøves og indlægges én gang.
  Sygemeldingsperioden ved hvert af de to indgreb ville være 2 uger, mens du skal regne med 3 ugers sygemelding efter kombinationsoperationen.

  Vi anbefaler generelt, at den samlede tid på operationsbordet, ikke må overstige 6 timer af hensyn til at reducere risiko for komplikationer.

  Med venlig hilsen

  Andreas Printzlau
  Speciallæge i plastikkirurg

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.