Debatforum Øjenlågskirurgi Kroniske mørke rande flag
 • Avatar of Line-tt
  0
  14
  helpSpørg lægen:

  Kroniske mørke rande

  26. august 2010

  Jeg er en 20-årig pige, der lider af kroniske mørke rander under øjnene, som jeg altid har haft. Sandsynligvis er de arvede.


  De er mørke – nærmest mørkebrune, og danner en slags sort ring om begge mine øjne.


  Jeg kan ikke gå uden make-up uden, at folk tror jeg er syg. Det er virkelig hæmmende.


  Der er en fordybning under øjet, som ved de fleste med mørke rander, men det værste er altså farven, der er meget meget mørk.


  Mit spørgsmål er, hvilken behandling, der ville være optimal og hvordan den eventuelt ville foregå?


  Umiddelbart vil jeg gerne bare have en normal farve om øjnene, og så er fordybningen mindre væsentlig.

  Avatar of Jesper Nygart
  1
  89
  Besvaret den 10. september 2010

  Mørke rander under øjnene kan skyldes pigmentering, rander som fordybning i huden, farven fra de underliggende kar mv.

  Såfremt der er tale om pigmentering kan man forsøge med en blegende creme som er receptpligtig. Hvis det ikke virker er laserbehandling en mulighed. Dog skal man huske på, at en komplikation til laserbehandling er yderligere mørkfarvning af huden.


  Hvis man har en fordybning i huden under øjnene kan den udfyldes med fx Restylane. Dette kan samtidig mindske mørkfarvningen.


  Med venlig hilsen / Best regards

  Jesper Nygart

  Speciallæge

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.