Debatforum Abdominalplastik (maveplastik) Hvornår anvender man et T-snit ved opstramning af mavemuskler? flag
 • Avatar of san87
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Hvornår anvender man et T-snit ved opstramning af mavemuskler?

  6. oktober 2017

  Hvad er baggrunden for at anvende et T-snit ved opstramning af mavemusklerne og ikke blot det vandrette ar forneden?

  Avatar of Daniel Yadete
  3
  32
  Besvaret den 9. oktober 2017

  Tak for dit spørgsmål.

  Ved en abdominalplastik (korrektion af løs/overskydende maveskind) kan man anvende et vandret ar nedadtil på maven eller et omvendt T-snit.

  Vandret ar versus omvendt T-snit, har ingen betydning ift supplerende opstramning af mavemusklerne.

  Typisk anvender man et vandret ar ift kirurgiske fjernelse af vævsoverskud (løs hud og fedt på maven).
  Nogen gange er der dog så meget løs hud og fedt på maven (typisk efter meget store vægttab) at man supplerer med et lodret ar i midten (omvendt T-snit) for at korrigere vævsoverskuddet ordentligt.

  Ved begge metoder kan man udføre opstramning af de lodrette mavemsukler, hvis det er påkrævet.

  Venlig hilsen

  Daniel Yadete
  Speciallæge i plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.