Debatforum Fedtsugning Hvor længe skal bandagen sidde? flag

100 visninger

1 svar

 • Avatar of sabienne
  0
  2
  helpSpørg lægen:

  Hvor længe skal bandagen sidde?

  16. september 2007

  Hej


  Jeg blev fedtsuget for 4 dage siden på undermaven og undrer mig nu over, hvor længe den stramme bandage/korsettet skal blive siddende.

  Min kirurg siger 3 uger, mens jeg andre steder har hørt 8 uger. Jeg kan læse, at en anden har haft samme spørgsmål her, men hvor der er henvist til at spørge en “specialist i fedtsugning“. Sådan en har jeg i midlertid forsøgt at finde på nettet, uden held.


  Hvem er specialist i fedtsugning? Og ligeledes hvor og hvordan finder jeg et svar, hvis ikke her? Der er langt fra 3 til 8 uger, og hvad skal man lytte efter? (til orientering er jeg 30 år og har ikke født, hvis det betyder noget?).


  Håber på et snarligt svar.

  De bedste hilsner, Sabienne.

  Avatar of Christian Bang
  1
  92
  Besvaret den 11. oktober 2007

  Hej Sabienne

  Jeg kan godt forstå din undren over de forskellige beskeder, du får, og kan læse dig frem til, hvad angår brug af bandage/korset efter fedtsugning på maven.


  Der foreligger ingen videnskablige undersøgelser, der beskriver, hvad der egentlig er bedst, eller om det overhovedet er godt at bruge bandager efter operationen. Derfor får man forskellige beskeder fra forskellige kirurger, men gennemgående vil nok de fleste plastikkirurger tilråde brug af bandage.


  Der gives en varierende bandagering og efterbehandling i forbindelse med en fedtsugning. Min personlige overbevisning, som understøttes fra, hvad jeg hører på store internationale kurser er, at bandagering efter en fedtsugning kun har betydning for at mindske den ellers generende hævelse, der vil komme i den første tid.


  I praksis betyder dette, at man efter 3-4 uger med bandagering faktisk godt selv kan mærke, at det nu vil være bedre at gå uden bandagen, og det vil så være i orden at gøre dette. Det endelige slutresultat afhænger af, at selve fedtsugningen er udført ordentlig. Det vil naturligvis aldrig skade, at bruge bandagen længere, så hvis du har lyst til dette – kan du bare gøre det.


  Ligeledes mener jeg ikke, at man får noget som helst bedre resultat ud af evt. massage i efterforløbet. Jeg er godt bekendt med, at man ved massage kan fjerne hævelse, men denne kommer igen efterfølgende massagen, og det er først, når den normale balance i vævet er genoprettet efter fedtsugning, at hævelsestendensen permanent ophører.


  Så længe du er hævet, vil du kunne se, at der optræder trykspor fra f.eks. en bukselinned i det fedtsugede område, og jeg anbefaler – dem vi fedtsuger – at de dagligt sørger for at se efter, om der er sådan trykspor, og så fremt dette er tilfældet, at massere tilstrækkeligt til at det udjævnes. Jeg har aldrig set en situation, hvor et trykspor er blevet permanent, men jeg mener alligevel, at man for en ordens skyld lige skal holde øje med og fjerne evt. trykspor, som måtte stamme fra beklædning.


  Jeg synes ikke, at du skal bruge mere tid på at gennemstøve litteraturen for at prøve på at finde svar på dit eget spørgsmål, og du kan roligt stole på, hvad din plastikkirurg har rådet dig til.


  Hvad angår spørgsmålet om, hvem der er specialist i fedtsugning, kan jeg svare, at det er plastikkirurger generelt set. Fedtsugning ligger indenfor den æstetiske (den kosmetiske) del af plastikkirurgien.


  Med venlig hilsen


  Christian Bang
  Speciallæge i plastikkirurgi


  og

  Frants Grymer

  Speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.