Debatforum Brystoperation Hvor gammel skal man være, for at få foretaget en brystreduktion? flag

84 visninger

1 svar

 • Avatar of MariaHP
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Hvor gammel skal man være, for at få foretaget en brystreduktion?

  10. februar 2017

  Hej

  Jeg er en pige på 16 år, og jeg har et, efter min mening, stort problem.

  Jeg har en barm, som er alt for stor, og mit venstre bryst er meget større end det højre. Det påvirker mig meget både psykisk og fysisk. Jeg har mange smerter i ryggen og i nakken.

  Jeg kan ikke holde ud, at gå med en bh i længere end få timer, da det er svært for mig, at finde en der passer mig rigtigt.

  Den sidste bh som jeg har købt er en 75F, men den er egentlig for lille på mit venstre bryst og lidt på det højre.

  Jeg ønsker utroligt meget at få lavet en brystreduktion, men da jeg var ved lægen, fik jeg at vide, at jeg skulle komme tilbage om et år. Min læge har efterfølgende sagt, at man skal være 18, for at få foretaget sådant et indgreb.

  Dog kan jeg læse ud fra andres spørgsmål, at det evt. kan lade sig gøre før? Er det muligt, og hvis det er, hvem skal jeg så opsøge?

  På forhånd tak :)

  Avatar of Louise Mielke
  1
  36
  Besvaret den 24. februar 2017

  Kære spørger

  Jeg kan godt forstå, at dette er et problem for dig.

  Sundhedsstyrelsen har sat en aldersgrænse på 18 år i privat regi. Dvs. at private klinikker ikke må foretage plastikkirurgi på kvinder og mænd under 18 år, med mindre at de er henvist fra det offentlige.

  Derfor, hvis du skal have en brystreduktion, inden du er fyldt 18 år, skal det ske via en offentlig plastikkirurgisk afdeling.

  Du skal have en henvisning fra egen læge, og især når dine bryster er så asymmetriske, som du beskriver, kan der være en chance for, at du kan få foretaget indgrebet, inden du er fyldt 18 år.

  Det offentlige vil muligvis selv foretage indgrebet. Alternativt kan de henvise dig til fx Aleris-Hamlet.

  Med venlig hilsen

  Louise Vennegaard Mielke
  Speciallæge i plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.