Debatforum Hårtransplantation Hvad hjælper på høje tindinger? flag

166 visninger

1 svar

  • Avatar of Simon J
    0
    1
    helpSpørg lægen:

    Hvad hjælper på høje tindinger?

    3. januar 2009

    Kære læger.


    Hvad kan man gøre, hvis man har svært ved at acceptere vigende tindinger?

    De seneste par år er mit hår blevet stadig tyndere i dette område, og generelt tyndere i øvrigt, men jeg har dog ikke rigtig tendens til “måne”.


    Hjælper Propecia i dette område? Altså mod høje tindinger?


    Jeg bor for tiden i udlandet, og overvejer lidt at bestille Propecia på nettet om nødvendigt. Jeg har hørt det kan forårsage impotens, men at dette er uhyre sjældent, og at et ophold med pillerne kan bringe potensen tilbage. Er det noget, jeg skal bekymre mig om?


    Jeg kunne virkelig godt tænke mig at holde håret på hovedet!


    Tusind tak for jeres hjælp!


    Kh

    Simon

    Avatar of Mazhar Hussain
    0
    50
    Besvaret den 12. januar 2009

    Kære Simon


    Det kommer meget an på din alder, om der findes en behandling, som kan anbefales.


    Hvis du er under 30 år gammel, så vil jeg meget kraftigt advare imod at få transplanteret hår til tindinger (eller en lavere hårgrænse eller fyldning af månen).

    Er du over 30 år, så vil en hårtransplantation formentlig være den bedste og billigste løsning og den eneste permanente løsning.


    Som altid bør du vælge klinik med stor omhu og efter meget grundig research på nettet – der er desværre en nødvendig advarsel!

    Der findes ingen medicin, som har dokumenteret effekt overfor hårtab i tindingerne, selv om du kan finde et utal af produkter, der vil hævde det modsatte.


    Du skriver, at du ikke har tendens til måne. Hvis det skulle komme, så bør du overveje at tage Finasteride Propecia. Det er korrekt, at det kan give impotens og nedsat sexlyst hos få patienter. Hvis du skulle få disse bivirkninger, så bør du afslutte behandlingen, hvorefter bi-virkningerne vil ophøre.


    Minoxidil (Regaine) kan også være værd at overveje ved tiltagende hårtab. Det er til udvortes brug og kan være mere tidskrævende at bruge.


    For begge typer medicin gælder, at medicinen kun virker hos ca. halvdelen af patienterne, at effekten oftest ikke kan ses før 6-8 måneder, og at effekten ophører, hvis behandlingen afsluttes.


    Med venlig hilsen


    Mohammad Mazhar Hussain

    Speciallæge i almen medicin

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.