Debatforum Hudfornyelse (ar, rynker, appelsinhud, etc.) Hvad er den bedste behandling mod fregner? flag

14 visninger

1 svar

 • Avatar of kettse
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Hvad er den bedste behandling mod fregner?

  19. maj 2017

  Hej.

  Jeg er en ung knægt på 21, som har haft fregner hele sit liv. De er ikke så tydelige hvis der ikke kommer så meget sol, men hvis jeg får noget sol eller tager i solarie, begynder jeg få flere og tydelige fregner. Jeg har lys hud, men brunt hår.

  Mit problem er, at jeg gerne vil af med mine fregner, da det tærer på min selvtillid. Jeg har læst lidt og siden jeg går mest op i fregner, lyder laserbehandling som den bedste og mindst risikable metode, men samtidig ligner det, at en kemisk behandling muligvis giver det bedste resultat.

  Jeg vil gerne have pænere hud og ingen fregner, men vil også gerne høre mere omkring hvilken risiko jeg tager, da jeg er bange for at ødelægge min hud endnu mere. Hvilken metode er mon bedst for mig? Og er der risiko for, at mine fregner kommer tilbage, hvis jeg tager sol på et givent tidspunkt efter evt. behandling?

  Tak.

  Hilsen Kevin

  Avatar of Ninna Hjardemaal
  0
  10
  Besvaret den 22. maj 2017

  Kære Kevin

  Fregner er en form for hyperpigmentering i huden, som enten er genetisk eller som kommer af solen. Der findes desværre ingen mirakelkur, som permanent fjerner pigmenter i huden.

  Der findes laserbehandlinger og blegecremer, som kan dæmpe dem lidt, men de kommer altid igen, når din hud bliver udsat for sol, og melanocytten i huden bliver provokeret til at danne melamin, som giver hyperpigmenteringer i huden.

  Man kan med laser lave hypopigmenteringer dvs. at man ødelægger melanocytten, og der kommer i stedet en hvid plet, som aldrig mere kan få pigment men heller ikke almindelig hudfarve. Området vil for altid være meget sart for solen, og det er derfor ikke en behandling, som jeg vil anbefale dig.

  Med venlig hilsen

  Ninna Hjardemaal
  Kosmetisk sygeplejerske

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.