Debatforum Abdominalplastik (maveplastik) Hvad dækker en arkorrektion/mini abdominalplastik? flag
 • Avatar of johanne48
  0
  5
  helpSpørg lægen:

  Hvad dækker en arkorrektion/mini abdominalplastik?

  6. juli 2017

  Hej

  Jeg har tabt knap 50 kg (16-17 BMI points) efter en Gastric Bypass. Jeg er meget ked af al den løse hud under navlen og mit hængende venusbjerg. Egentlig har jeg en fin slank talje – men der er en lille bule ved navlen, fordi jeg er blevet opereret igennem navlen flere gange (har også fået fjernet min livmoder igennem navlen).

  Jeg har været til “privat forundersøgelse” hvor jeg blev anbefalet en “stor abdominal plastik” inklusiv løft af venus bjerg og flytning af navlen, men uden sammensyning af bugmuskulatur. Samtidig fik jeg beskeden, at jeg formentlig aldrig ville kunne blive godkendt til det af det offentlige, da mit hudoverhæng er for lille.

  Jeg har også været til en offentlig forundersøgelse og var her så heldig, at jeg blev godkendt til “arkorrektion”/mini abdominal plastik.

  Til forundersøgelsen fik jeg dog ikke helt spurgt, hvad en arkorrektion/miniabdominal plastik egentlig dækker og om det så er nok, til at løse mit problem. Trækker man venusbjerget op? Og i så fald, er der så risiko for, at jeg får en mærkelig bule ved navlen?

  Jeg er i tvivl, fordi hvis jeg nu synes, at der bliver fjernet for lidt, kan man så lave en udvidet abdominal plastik senere?

  Jeg håber, at I kan hjælpe mig med, at træffe den rigtige beslutning.

  Venlige hilsner

  Avatar of Louise Mielke
  1
  36
  Besvaret den 11. juli 2017

  Kære spørger

  Uden at have set dig, er det svært at svare på, om en arkorrektion/miniabdominalplastik vil løse dit problem, men der er risiko for, at du ikke vil blive tilfreds med kun at få foretaget dette indgreb.

  Der vil ikke blive strammet op over navlen eller få samlet mavemusklerne. Med så stort et vægttab er det sandsynligt, at du vil få behov for yderligere indgreb, som dog godt kan foretages efterfølgende, men som vil betyde, at det første indgreb i princippet var overflødigt. Normalt strammes venusbjerget heller ikke op ved det lille indgreb, men du må spørge den læge, du var inde hos, hvad de tænker og har planlagt.

  Jeg kan anbefale dig at læse vores folder om abdominalplastik, hvor de forskellige indgrebstyper er forklaret. https://www.aleris.dk/Global/da/PI/plast/Slapt_maveskind.pdf

  Efter et stort vægttab foretager vi ofte maveplastik som ’fleur de lis’ dvs. med et ar i midtlinien i tillæg til de øvrige ar, for at stramme huden maksimalt op.
  Prøv at se før/efter billedet i denne patientvideo: https://www.aleris-hamlet-plastikkirurgi.dk/bodylift-efter-stort-vagttab/annette-lerche/

  Jeg håber, at du kan bruge svaret.

  Med venlig hilsen

  Louise Vennegaard Mielke
  Speciallæge i plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.