Debatforum Hårtransplantation Høje tindinger flag

525 visninger

1 svar

 • Avatar of pedro31
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Høje tindinger

  27. april 2011

  Hej

  Jeg har kigget lidt i andres indlæg, og der skrives bl.a., at nogen stærkt fraråder hårtransplantation til patienter under 30 år. Jeg er selv 20 år, har ekstremt høje tindinger og overvejer at få fikset dette “problem”.


  Hvorfor frarådes folk under 30 at få foretaget denne operation?


  Venter spændt på svar,


  Mvh

  Avatar of Mazhar Hussain
  0
  50
  Besvaret den 9. maj 2011

  Hej

  Unge mænd med hårtab i slutningen af teenage-årene eller i starten af tyverne vil ofte opleve en stor frustration over hårtab, da det i mange tilfælde er et af de første tegn på “aldring”. Ved høje tindinger eller en høj hårgrænse vil mange patienter have et ønske om en re-etablering af den oprindelige hårgrænse.


  Medens dette er muligt, så frembringer det en række problemer:

  – En transplanteret hårgrænse er permanent. Ofte vil en hårgrænse hos en 20-årig se unaturlig ud hos en 40-årig

  – Hårtab er dynamisk. I årene efter en hårtransplantation vil patienten i de fleste tilfælde miste mere hår og opfølgende operationer vil være nødvendige. Sålænge der er donor-hår nok og økonomien tillader det, så kan man gentage processen. Desværre sker det alt for ofte at donor-håret ikke giver mulighed for en tilfredsstillende behandling af det samlede hårtab dersom man har placeret hårgrænsen for lavt ved en første operation. Jo større modtagerområde (område ramt af hårtab) desto flere grafts kræves der for et tilfredsstillende resultat.


  Jeg er generelt tilbageholdende med at operere patienter under 30 år såfremt de ønsker re-etablering af deres hårgrænse fra før hårtabet. Såfremt patienten kan acceptere en DELVIS behandling af høje tindinger og kan acceptere en hårgrænse som også vil se naturlig ud som 40-årig, så udfører jeg gerne en operation. Jo mere “ambitiøs” og “krævende” en patient er med hensyn til resultatet desto mere tilbageholdende er jeg med en operation.


  I praksis betyder det at jeg hos patienter under 30 år udfører hårtransplantation til 1/3 til øverste 1/2 af tindingerne samt til toppen af hovedet dersom der også er hårtab i dette område. Mht månen så anbefaler jeg almindeligvis en alder på mindst 40 år.


  Med venlig hilsen


  Mohammad Mazhar Hussain

  Speciallæge i almen medicin

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.