Debatforum Hårtransplantation Gibidyl shampoo - findes der noget bedre? flag

1.2k visninger

1 svar

 • Avatar of Thomas
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Gibidyl shampoo - findes der noget bedre?

  27. november 2007

  Hej.

  Jeg er en fyr på 24, som virkelig er ved at gå ned over mit hårtab. Det begyndte ca. for et år siden, hvor jeg tabte en del hår, men nu er det kommet så vidt, at jeg har fået høje tindinger, og man kan syne en lille “måne” øverst :(


  Min far havde høje tindinger, men var ikke skaldet, så længe han levede. Min storebror har en “høj pande”, men ingen halvmåne eller så synligt hårtab som jeg.


  Dette problem er ved at gå mig på nerverne, og jeg har så svært ved at acceptere, at det sker for mig. :(


  Jeg har længe anvendt shampooen Gibidyl Forte og synes ikke rigtigt, der sker noget. Jeg ved ikke, om jeg burde bruge noget bedre behandling som fx Recapin og Propecia, som jeg har læst om her på internettet.

  Jeg er studerende og har ikke ligefrem råd til den dyreste hårtransplantation. Er der virkelig ikke andre måder at forebygge dette på ud over et kirurgisk indgreb. Fx naturmedicin eller nogle specielle fødevarer?


  Hvis jeg skal have en hårtransplantation, hvornår ville det så være mest hensigtsmæssigt?


  Mange tak på forhånd.


  Mvh,


  Thomas

  Avatar of Mazhar Hussain
  0
  50
  Besvaret den 10. december 2007

  Hej Thomas

  Du er relativt ung, og synligt hårtab har kun varet et års tid. Med høje tindinger og begyndende måne er hårtransplantation til disse områder en dårlig løsning, og jeg vil råde dig til at være meget forsigtig med dette.

  Hvis hårtabsmønstret havde været anderledes, så kunne en hårtransplantation med en forsigtig tilgang overvejes.

  Jeg vil bede dig læse http://kosmetiskguide.dk/debatindlaeg_sl.asp?e=41&i=332#ysp, hvor hårab i en ung alder er beskrevet mere indgående.

  Gibidyl-shampoo og Recapin samt andre mirakel-kure: Jeg kender ikke til Gibidyl shampoo. En søgning på nettet afslører hurtigt, at der ikke er særlig god dokumentation for produktet, og jeg vil helt klart anbefale, at du bruger dine penge på noget andet.

  Jeg har tidligere svaret på spørgsmål om Recapin, se venligst http://kosmetiskguide.dk/debatindlaeg_sl.asp?e=41&i=901#ysp

  Som udgangspunkt vil jeg anbefale dig at være meget kritisk overfor mirakel-kure, laser-behandlinger, urter eller andre behandlinger, som angiveligt er helt fantastiske. Det er oftest ikke sandt.

  Jeg antager, at du ellers er sund og rask, og dit hårtab er almindeligt arveligt mandligt hårtab. I så fald vil jeg anbefale dig at tale med din læge om brug af Minoxdil 5% og Finasteride 1 mg. For begge gælder, at hos ca. 50% af patienterne bremses hårtabet og medfører muligvis nyvækst i nogen tilfælde.

  Hos nogen patienterne kan bivirkninger være uacceptable, eksempelvis kløe og irritation for Minoxidils vedkommende og impotens for Finasterides vedkommende. Det er dog ikke alle patienter, som oplever disse bivirkninger.

  Med venlig hilsen

  Mazhar Hussain
  Speciallæge i almen medicin

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.