• Avatar of Pernille72
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Fraxel og Pixel

  28. maj 2007

  Hej,

  Jeg har kigget og kigget efter information omkring forskellen på Fraxel og Pixel behandlinger. Udmiddelbart lyder de to behandlinger meget ens, og det jeg har fundet frem til indtil videre er, at begge behandlinger benytter fractional lasers, som begge producerer tusindvis af dybe mikrolaserpunkter. Er det korrekt at forskellen “blot” er, at maskinerne er af forskellig mærke, men at de ellers er stort set ens?


  På forhånd tak,

  Pernille

  Avatar of Jesper Nygart
  1
  89
  Besvaret den 8. december 2007

  Hej Pernille

  Det at gøre laserbehandling af rynker mm. fraktioneret er blevet ganske moderne.


  For at forstå hvorfor, skal man vide, at når huden får et sår, sker ophelingen fra siderne. Sårets diameter bliver i takt med ophelingen altså mindre og mindre. Jo større sår desto længere opheling.


  Ideen med fraktioneret hudlaserbehandling er, at man behandler millimeter-små områder af huden, og lader de omliggende dele af huden være urørt. Ganske som om man i et digitalt foto fjerner enkelte pixels, og lader de omliggende pixels ligge urørt.

  Når man har behandlet et helt ansigt, er det i realiteten kun 20% af ansigtshuden der er behandlet. Resten af huden er urørt.

  ”Klassisk” CO2 laser, hvor man ”brænder” hele hudoverfladen af, er stadig den mest effektive behandling. Umiddelbart efter behandlingen ligner huden et brandsår, og det tager ca 2 uger før hudcellerne er kommet tilbage igen.


  Pga. den lange ”down time” man har og bivirkninger i form af lysning af huden, infektionsrisiko mm. benyttes klassisk CO2-behandling til dem med rigtig ældet hud. Og det er meget effektivt.


  Lige nu er der helt store forventninger til fraktioneret CO2-laser.


  Den nye fraktionerede CO2-laser har rigtig mange af den klassiske CO2-lasers egenskaber, men uden den lange ophelingstid og med tilsyneladende færre bivirkninger.

  Hovedsageligt er bivirkninger rødme 3-5 dage samt let brændende fornemmelse dag 1 efter behandlingen.

  På vor klinik benytter vi Fraxel til pigmentforandringerne melasma (som kommer pga. graviditet og P-piller) samt gammelmandspletter (som kommer pga. solbadning) og ar efter acne.


  Vi er på klinikken netop gået i gang med fraktioneret CO2 laser mod rynker.

  Vores erfaringer er, som i resten af verden på nuværende tidspunkt, begrænset.

  Men det ser rigtigt lovende ud.


  Men for at svare på spørgsmålet vedrørende Fraxel og Pixel kan jeg nævne, at der ikke er lavet direkte sammenlignende studier mellem Fraxel og Pixel, og derfor findes der ikke et entydigt svar på hvilke af de to der er bedst.


  Men at sige, at de er ens, passer nok ikke.


  Med venlig hilsen

  Jesper Nygart

  Læge

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.