Debatforum Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling Brystvortereduktion flag

32 visninger

1 svar

 • 0
  1
  helpSpørg lægen:

  Brystvortereduktion

  2. juli 2008

  Jeg er en ung mand på 22 år, som gennem de sidste 5 år har dyrket styrketræning og anden sport. I takt med den øgede interesse for min krops udseende, har det de seneste år været et enormt irritationsmoment, at jeg har relativt feminine/”tæve” brystvorter, både hvad angår form og størrelse.

  Jeg har defor besluttet at få foretaget en brystvortereduktion, men inden da har jeg nogle spørgsmål:


  1) Hvordan er min alder i forhold til sådan en operation- altså bør man vente og se om hormonbalancen stabiliseres yderligere?


  2) Er det muligt at ændre formen på brystvorterne? Altså gøre dem mere kvadratiske. P.t er de bredere end høje.


  3) Hvor lang tid vil man typisk være tvunget til at forholde sig i ro efter en operation mht. sport, løb og styrketræning – da de elementer spiller en meget vigtig rolle i min hverdag.

  4) Da denne operation i mine øjne er ret tabubelagt, hvordan med ar?


  5) Da jeg er på SU, og et sådant indgreb kan være ret dyrt, vil jeg høre, om der er mulighed for støtte, da det er noget, som fylder meget i hverdagen for mig, og som påvirker både tøjvalg og selvopfattelsen.


  På forhånd tak :)

  Avatar of Ole Hedeager Momsen
  2
  149
  Besvaret den 15. juli 2008

  Hvis styrketræningen har inkluderet hormonindtag, bør en operation oplagt udsættes til efter at dette er ophørt. Ellers er der ikke nogen udsigt til “hormonel forbedring”, og din alder i øvrigt er heller ikke nogen hindring for en operation.


  Ja, det er nok muligt inden for visse marginer at styre brystvorternes form. Men ophelingen har altid en vis grad af uforudsigelig indflydelse på formen.

   

  Kraftig sportsudøvelse bør du vente med i 4 uger. Men der er ikke noget i vejen for lettere fysisk aktivitet tidligere.

   
  Du står ikke alene med problemet, og der er mange, der har fået udført samme operation. For at opnå en brystvortereduktion, er det uomgængeligt, at du får ar i randen af brystvorterne. Hvis du blot ønsker en reduktion af brysternes fylde, er det måske muligt at opnå dette med fedtsugningsteknik. I givet fald bliver dine ar i praksis usynlige.

   

  Hvis du har en tilstrækkeligt abnorm brystudvikling, vil du via en henvisning fra din læge evt. kunne opnå at blive accepteret til operation på et offentligt sygehus, og i givet fald er behandlingen helt gratis.

   


  Med venlig hilsen

   

  Ole Hedeager Momsen
  speciallæge i plastikkirurgi

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.