Debatforum Øjenlågskirurgi Øjenlågsoperation - med laser eller kniv? flag
 • Avatar of birgitlauridsen
  0
  1
  helpSpørg lægen:

  Øjenlågsoperation - med laser eller kniv?

  18. januar 2007

  Jeg er blevet bevilliget en øvre øjenlågsoperation, og vil gerne vide hvilken forskel, bivirkninger og resultat, der er på operationen foretaget med kniv eller med laser.


  På forhånd tak.


  Mvh Birgit

  Avatar of Frants Grymer
  0
  88
  Besvaret den 5. februar 2007

  Hej Birgit!

  Der bør ikke været nogen forskel af betydning på om man bliver opereret med kniv eller laser. Det påståes, at man bliver mindre blå omkring øjnene i efterforløbet af operationen, hvis operationen foretages med laser, idet man skærer med en varmestråle, som koagulerer karrene.

  Imidlertid er det sådan, at hvis man har en blødningstendens kan man blive blå blot ved at få lagt lokal bedøvelse og endelig er det min erfaring at man sagtens i forløbet af operationen kan lukke karrene med den sædvanlige brændepincet på fuldstændig sikker måde.


  Blåfarvningen opstår efterfølgende fordi patienten begynder at bløde, når man syer, idet nålen rammer kanten af muskulaturen som ligger umiddelbart under den tynde øjenlågshud. I forbindelse med syningen kan man ikke stoppe blødningerne, idet man så ville smelte eller ødelægge den sutur, der bruges til syningen.


  Efter min personlige opfattelse kan det være en ulempe at blive opereret med laser – især fordi håndstykket på laseren er ret stort, hvilket gør at man ikke kan lave så fine bevægelser som man kan med en brændepincet og saks (idet kniven jo kun bruges til den allerførste åbning af huden).


  En vigtig ting omkring operation med laser er, at den mest sikkert foretages med et fokuserende håndstykke, således at varmestrålen kun fungerer i en ganske bestemt afstand. Laserlys er jo ellers kendetegnet ved parallelt strålebundt og det skærer lige så godt på lang afstand som på kort afstand.


  Der har været mange rapporter fra USA om at man fejlagtigt har skåret videre, når man har villet stoppe en blødning og derved har ødelagt f.eks. øjenmuskler.


  I forhold til den efterfølgende blåfarvning, som i øvrigt er en forbigående bivirkning, vil jeg mene, at det er vigtigere at patienterne informeres om de forskellige stoffer, som bør undgåes 14 dage før og efter en operation, fordi de forårsager øget blødningstendens.


  Dem vil du kunne blive oplyst om hos den kirurg, du vælger at blive opereret hos.


  Konkluderende kan man sige, at forudsat du bliver opereret af en kirurg, der foretager mange af disse operationer, skulle der ikke være nogen forskel af betydning på om den bliver foretaget med kniv eller med laser.


  Med venlig hilsen
  Frants Grymer

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.