Sved - Guide til Abnorm Svedtendens

Ole Momsen
Af Ole Momsen, Speciallæge i plastikkirurgi
Udgivet

Hyperhidrose (ekstrem svedtendens) betegner, at man sveder unormalt meget fra forskellige områder på kroppen. Personer med hyperhidrose har ikke ualmindeligt mange svedkirtler. Deres svedkirtler er bare generelt hyperaktive og overreagerer på selv små stimuli, således at de producerer mere sved end nødvendigt – og mere end behageligt. Hyperhidrosis er især lokaliseret til hænder, fødder og/eller armhuler. Tilstanden er uhelbredelig, ofte arvelig og kan have en markant effekt på en persons selvtillid, sociale liv og fysiske velvære.

Armsved

En øget svedproduktion i armhulerne medfører hyppige skjorteskift og indkøb og ofte fysisk og psykisk ubehag, og når alverdens deodoranter og andre produkter ikke hjælper på problemet kan en operation være en sidste udvej.

En alternativ behandlingsmulighed er Botox.

Håndsved

Overdreven håndsved (palmar hyperhidrose) er en tilstand, der er ekstremt stressende, pinlig og ødelæggende for ens selvværd. Sygdommen er et handicap for skolearbejde, jobfunktioner, almindelig husligt arbejde og særdeleshed i socialt samvær.

Fodsved

Overdreven fodsved (plantar hyperhidrose) er en tilstand, hvor fødderne sveder ekstremt meget og kan være meget generende. Den overdrevne fodsved kan medføre, at sko går meget hurtigere i stykker og må udskiftes meget tit. Om sommeren kan det være et problem at have bare fødder i sandaler, da man ofte oplever at glide rundt i dem.

Behandlinger til sved (Abnorm Svedtendens)

Kosmetisk lægebehandling

Ikke-operativ behandling

Iontoforese mod fodsved

Iontoforese-behandling mod fodsved Ved iontoforese-behandling sidder personen med føddern ...

Lammelse af nerver (botulinium toksin)

Botox mod armsved

Botulinum toxin, også kaldet Botox, er et effektivt, men ikke permanent lægemiddel til behandling af hyperhidrose (abnorm svedtendens). Ved at sprøjte Botox ind i det svedende område i armhulen med mikroinjektioner, mindskes signalvejen fra nerve ...

Botox mod håndsved

Botulinum toxin, også kaldet Botox, et effektivt lægemiddel til behandling af hyperhidrose (abnorm svedtendens). Ved at sprøjte Botox ind i det svedende område med mikroinjektioner i håndflade og i fingre, mindskes signalvejen fra nerveenderne ti ...

Plastikkirurgi

Operativt indgreb

Svedkirurgi af armhulerne

En øget svedproduktion medfører ofte fysisk og psykisk ubehag, og når alverdens deodoranter og andre produkter ikke hjælper på problemet kan en operation være en sidste udvej.

Denne artikel er skrevet af , Speciallæge i plastikkirurgi . Senest opdateret 27. september 2019

Ole Momsen

Ole Momsen er én af landets mest erfarne plastikkirurger med solid spændvidde i hele det kosmetisk plastikkirurgiske subspeciale. 31 års erfaring i kirurgi, heraf 22 år som speciallæge i plastikkirurg ved ansættelser på Aarhus og Odense Universitetshospitaler. Ole Momsen dækker alle de store områder inden for kosmetisk kirurgi med speciel kompetence inden for ansigtsoperationer inkl. næseoperationer, men har også været med til at udvikle kropsmodellering med fedttransplantationer. Senest har Ole Momsen sammen med sygeplejerske Dunja Kirkebæk stået for udviklingen af en effektiv og skånsom behandling af abnorm svedtendens.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.