Pigmentpletter - Sådan kommer du af med pigmentpletter

Pigmentpletter / pigmentforandringerPigmentforandringer i huden kan enten være medfødte eller komme med alderen. Medfødte pigmenterede pletter, som f.eks. fregner, er genetisk arvet, hvorimod pletter, som er kommet med alderen, ofte skyldes solskader og/eller hormonelle forandringer.

Der findes mange forskellige slags pigmentpletter: Fregner, som ovenanført er medfødte, alderspletter og leverpletter, som kommer oppe i årene, hormonalt betinget pigmentering, som f.eks. graviditetsmaske også kaldet melasma eller chloasmata og så er der også skønhedspletter.

Fregner kan fjernes, men har en en tendens til – nogle gange – at komme igen. Leverpletter, som ofte ses i ansigtet og på hænderne, og som er nemmest at behandle, kan fjernes permanent. Mange patienter får foretaget en sådan behandling, da de er af den opfattelse, at disse pigmenteringer får huden til at se gammel ud. Melasma eller chloasmata kan fjernes midlertidigt.

Skønhedspletter kan også behandles, men det er vigtigt at undersøge disse grundigt inden operation. Se også under modermærker.

Behandlinger til pigmentpletter

Kosmetisk lægebehandling

Peeling (ætsning af huden)

Peeling, TCA-peeling af fregner

TCA-syre bruges til overfladisk og middeldyb peeling. Behandlingen er effektiv mod fregner samt mange andre uønskede hudtilstande.

Non-ablativ hudlaser/IPL

Behandling af pigmentforandringer med laser/IPL

Pigmentpletter kan effektivt fjernes eller mindskes med laser eller intenst pulserende lys (IPL), der skånsomt nøjes med at ødelægge pigmentetpletterne, mens resten af huden efterlades intakt.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.