Karsprængninger - Kom af med dine karsprængninger nu

Karsprængninger på benet

Karsprængninger på benet.

Hos mere end halvdelen af den danske befolkning kan man finde udvidede, synlige blodårer (vener) på benene eller i ansigtet. Det findes primært hos hvide mennnesker, og i langt de fleste tilfælde er årsagen en arvelig defekt i venesystemet, der forårsager karsprængninger og åreknuder. Man har dog øget risiko for at udvikle det, hvis man er overvægtig, har et stillesiddende eller stående arbejde eller ved graviditet. Sol og kulde har også indflydelse.

Man skelner mellem karsprængninger og åreknuder. Førstnævnte defineres som syge vener, som er små og stregformede, hvorimod åreknuder er større. Mere end 4 mm i diameter. Hvis veneklapperne ikke fungerer, vil blodet løbe i forkert retning – dvs. ikke mod hjertet som normalt – og derved overfyldes venerne, som derfor udvides.

Mange mennesker søger behandling for dette. Kvinder hyppigere end mænd, ældre oftere end yngre. Hvis man har nogle af ovenstående symptomer, tilrådes det at søge læge. Ofte vil det vurderes som gener af kosmetisk karakter. Mange patienter i dag har alligevel et stort ønske om at få en kosmetisk forbedring, hvilket også lader sig gøre.

Behandlinger til karsprængninger

Kosmetisk lægebehandling

Non-ablativ hudlaser/IPL

Laserbehandling af karsprængninger / blodsprængninger / rødme

Lider man af rødmen (oftest i ansigt og på hals) eller har små synlige blodårer (oftest på benene), er behandling med laser/IPL en god løsning. Metoden egner sig bedst til de helt små kar. De større bør først fjernes kirurgisk eller med skleroser ...

Ablativ hudlaser

Fjernelse af karsprængninger/rødme med ablativ laser

I dag bruger man normalt non-ablative lasere frem for ablative. De ablative, som brænder overhuden væk, kan dog stadig være egnede til behandling af et lille område. Typisk bruges den mod edderkoppelignende formationer af blodkar.

Skleroserende indsprøjtning

Sklerosering af karsprængninger

Skleroseringsbehandling af karsprængninger på ben kan reducere og i bedste fald fjerne de skæmmende, mørkeblå karudvidelser, og de gener som følger heraf. Er karrene spindelvævstynde, er de bedre egnede til Se priserkeyboard_arrow_right

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.