Kan medicin genskabe min hårpragt?

Svar:

I Danmark findes der 2 præparater, som er godkendt til behandling af almindeligt arveligt hårtab. Det drejer sig dels om en tablet, kaldet Propecia, og dels en opløsning kaldet, Regaine. For begge præparater gælder det, at de skal anvendes hver eneste dag - for resten af livet, hvis man vil opretholde en virkning! Hvis du ophører med at indtage præparatet - og det er uanset om det kun er for en periode eller helt - vil dit hårtab atter vise sig. Man skal tage disse produkter i minimum 6-12 måneder, før man kan vurdere, hvorvidt de har en effekt eller ej. Undersøgelser viser, at indtagelse af Propecia eller Regaine kan bremse op for hårtabet. Nogle mennesker vil ydermere opleve en smule nyvækst i hårstrå. Personer, som kun har kunnet konstatere begyndende tegn på udtynding af behåringen, opnår bedst effekt. Propecia har vist sig en smule mere effektiv en Regaine. Regaine kan fås i håndkøb på apoteket, hvorimod Propecia skal fås på recept via din egen læge. Der er kun få registrerede bivirkninger ved midlerne. Hvis hårtabet er udtalt, kan kun en hårtransplantation måske afhjælpe problemet. Tal med en plastikkirurg herom.

« Flere svar på Spørgsmål om Hårtransplantation

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.