Fora Tandbehandling Se mine tænder.. Hvad kan jeg gøre???flag

2.5k visninger

8 svar

 • Avatar of Chicitta
  0
  2

  Se mine tænder.. Hvad kan jeg gøre???

  Aug 2011

  Hej

  Jeg lægger kortene på bordet med et samme. Jeg ved INTET om tænder, og efter at have søgt på diverse sider, er jeg stadig på helt bar bund med, hvad jeg kan gøre ved mine skæve fortænder..

  Jeg fylder 18 meget snart, men har indtilvidere kun været ved den kommunale tandlæge, hvor jeg sidst spurgte til mit “problem”. Hun sagde at hun ikke var sikker, men at det højst sandsyneligt ville foregå således:

  -2 kindtænder skulle fjernes
  -Derefter skulle jeg gå med bøjle for at rette mine tænder ud.
  -Og sidst men ikke mindst, skulle jeg gå med en metalskinde bagpå mine tænder i overmunden for at holde tænderne fast i deres nye stilling.

  Dette synes jeg for det første lyder meget drastisk, for det andet tror jeg simpelthen ikke på, at dette kan være rigtigt. Det ville jo være nemmere at hive fortænderne ud, og sætte 2 nye i!

  Er der nogen som ved, om dette er rigtigt, eller om det ikke kan gøres på en anden måde? Jeg har selv tænkt tanken med, om man ikke kunne lave noget plastiklignende camouflage?

  De sidder som et udadvendt V, hvor den venstre også overlapper den anden lidt.
  Jeg ligger nogle billeder ind. Godt nok er jeg ikke lige køn på dem alle, men man kan da se min tandstilling 😀 hehe

  Avatar of Chicitta
  0
  2
  Aug 2011

  Min computer er ikke så samarbejdsvillig vedr. indsættelse af mine billeder, men det kan ikke beskrives anderledes end et V og hvor den ene tand er en smule over den anden. Dog er det Vét som generer mig mest, og som er mest synligt.

  Avatar of Eliassen
  0
  544
  Aug 2011

  Hej. Synes også det lyder ret vildt, at fjerne nogle tænder som slet ikk har noget med sagen at gøre.. Men ligemeget hvad, vil jeg anbefale dig en privat klinik, og ikk den kommunale. Kender et par stykker, som har været meget uheldig med den kommunale tandpleje, desværre 🙁

  Jeg mener selv at den private praksis har meget mere erfaring indenfor dette område. Jeg har selv været meget ked af mine fortænder, og er det stadig.. Jeg fortalte min skoletandlæge det, da jeg gik der (jeg er 22 nu) og jeg havde netop samme problem som dig, min ene fortand går lidt ind over den anden, plus jeg har et lille mellemrum mellem dem, og der sagde de bare til mig, jamen du skal bare have togskinner på – min mor var lidt utryg og tog mig derfor til hendes egen tandlæge og han var helt rystet – da han sagde at hvis jeg fik togskinner på, ville mine fortænder altså knække!!! Virkelig tankevækkende!!! Så ønsker dig alt held og lykke og håber du finder en prof tandlæge der kan hjælpe dig.
  Knus herfra.


  FU - 15/02-11 Aleris Århus - Bo Jønsson
  OP - 1/3-11 Aleris Århus - Bo Jønsson - 400 ml Siltex mentor implant Cohesive II -Round Moderate plus profile u/musklen 🙂
  Avatar of C1110
  1
  69
  Aug 2011

  Hej :)
  Når du er under 18 er de private tandlæger også gratis.
  Hvis det er et problem du virkelig vil have rettet så skynd dig at få det gjort inden du bliver 18! Ellers vil du drukne i tandlægeregninger.

  Avatar of mclovin
  0
  401
  Aug 2011

  Jeg sys at det med at din tandlæge, ville fjerne to kindtænder også på med en bøjle – lyder som en rigtig god ide. Er selv igan med at uddanne mig til tandklinikassistent


  Fu hos Nygart
  Fu hos Danica klinikken
  Fu hos Citadellklinikken
  Fu hos Aleris
  Bfo hos Aleris
  Avatar of Chicitta
  0
  2
  Aug 2011

  Tak for de fine svar! Men er der nogen af jer, som har en idé om, hvad en privat tandlæge vil gøre ved mine tænder? Det er jeg nemlig meget i tvivl om. Så jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal søge og kigge efter på nettet.. :s

  Avatar of mclovin
  0
  401
  Aug 2011

  da du er under 18, vil en privat, sandsynligvis sige det samme som den du har nu, først fjerne nogle tænder for at gøre plads til dine fortænder og efterfølg. på med bøjle.


  Fu hos Nygart
  Fu hos Danica klinikken
  Fu hos Citadellklinikken
  Fu hos Aleris
  Bfo hos Aleris
  Avatar of __PRINCESS__
  0
  38
  Sep 2011

  Var jeg dig ville jeg absolut prøve at kontakte en specialist. Har selv været igennem en MEGET omfattende tandregulering samt kæbeoperation, og har ihvertfald erfaret at de kommunale tandlæger overhovedet ikke ved hvad de snakker om. Jeg begyndte min tandretning da jeg gik i 9.kl. De ville have mig til at gå med nakketræk (sådan en “dejlig” bøjle der sidder udenpå munden og er spændt omkring hovedet. Den skulle eg gå med i 15-17 timer i døgnet, og det ville jeg simpelthen ikke dels fordi jeg havde komplet dårlig selvværd i forvejen pga. skæve tænder gennem mange år og dels fordi jeg led meget at slem migræne, hvilket bøjlen gjorde værre. De gav mig de muligheder, enten at gå med bøjlen og få mine tænder rettet eller droppe bøjlen og dermed også hele tandreguleringen!! “flinke mennesker”.

  Heldigvis opsøgte vi en privattandlæge/ specialist, som gjorde mig opmærksom på en hel masse problemer ved mine tænder som skoletandlægen overhovedet ikke havde nævnt.

   Det endte med at jeg fik rykket 4 tænder ud i alt samt mine visdomstænder så der blev plas til alle de forreste tænder der sad placeret oveni hinanden (for lidt plads). Gik bla. med togeskinner i  3 år (så vidt jeg husker og har nu sådan en tynd metaltråd limet bagpå tænder for at holde dem på plads. Denne skal jeg gå med de næste 20år.

   

  Syns faktisk at det din tandlæge nævner lyder meget realistisk (uden at have set dine tænder), men altså en tandregulering er jo ikke bare sådan noget man kan ordne på en dag eller to, det kræver ofte lang tids behandling, og evt. flere forskellige bøjler osv. 🙂

  __Princess__
  Tandregulering + kæbeoperation 2000-2006.
  BFO 375ml. skærefaste Mentorimplantater under muskel, Polen 2008.
  Rettet stritører Holstebro januar 2012.
  Tear-through (under øjne), Restylane, efterår 2013.
  Avatar of StinnaHN
  3
  643
  Nov 2011

  Jeg fik selv rettet mine skæve fortænder, fik revet 4 kindtænder, men fik også tilbuddet om at få udvidet ganen, men det takkede jeg pænt nej til (:


  1. FU v/S. Arffmann 10/09-11
  1. BFO v/S. Arffmann 15/10-11 375ml HP u/muskel
  2. FU v/S. Arffmann 20/07-12
  3. FU v/S. Arffmann 12/10-12
  2. BFO v/S. Arffmann 16/10-12 500ml HP u/muskel

Emnet 'Se mine tænder.. Hvad kan jeg gøre???' er lukket for nye svar.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.