Voksbehandling (hårfjerning med voks)

Overvejer du at få fjernet hår? Vil du gerne prøve noget andet end barbering, pincetter og receptfri hårfjerningscremer?

Voksbehandling kan anvendes til hårfjerning på alle de dele af kroppen, hvor man har uønsket hårvækst. Voksningen kan udføres forholdsvis let, hvis man anvender den rette fremgangsmåde. Med voksning slipper du for at barbere dig flere gange om ugen og mindsker risikoen for røde knopper og skægpest. Desuden vokser hårene efter voksbehandling finere og blødere ud end ved andre hårfjerningsmetoder og hårvæksten reduceres efter hver behandling.

Overvejer du at få fjernet hår? Vil du gerne prøve noget andet end barbering, pincetter og receptfri hårfjerningscremer?

Voksbehandling kan anvendes til hårfjerning på alle de dele af kroppen, hvor man har uønsket hårvækst. Voksningen kan udføres forholdsvis let, hvis man anvender den rette fremgangsmåde. Med voksning slipper du for at barbere dig flere gange om ugen og mindsker risikoen for røde knopper og skægpest. Desuden vokser hårene efter voksbehandling finere og blødere ud end ved andre hårfjerningsmetoder og hårvæksten reduceres efter hver behandling.

Generelt om behandlingen

Hvis du er træt af at barbere dig og fjerne hår med pincet, så kunne voksbehandling måske være en mulighed for dig.

Voksbehandlingsmetoden anvender varm eller kold voks til at fjerne håret ved roden. Der findes en blød og en hård version. Den bløde voksbehandlingsmetode anvender et tyndt lag voks og stof-/papirstrips for at få revet håret af din krop (mod hårvækstretningen).

Den hårde voksbehandlingsteknik anvender et tykt lag voks og bruger ikke strips, men derimod selve den hærdede voks. Denne metode er bedre for folk med følsom hud.

Voksbehandling skal helst udføres af en professionel kosmetolog (særligt når det gælder folk med følsom hud, eller når hårfjerningen udføres på et sart område). Håret kan vokse ud igen på så lidt som en uge, men genvæksten for en gennemsnitlig person tager mellem fire og seks uger. Nogle folk oplever forbrændinger, knopper og indgroede hår efter behandlingen.

Hvem er egnet til voksbehandling?

Alle, mænd såvel som kvinder, kan få fjernet hår med voks. Voksbehandling er især egnet til at fjerne hår med dybe rødder.

Længden af dine hår skal være minimum 0,5 cm og mellem 0,5-1,5 cm, for at opnå det bedste resultat af voksning. Huden skal renses for cremer og lignende før behandlingen.

Proceduren

Først afrenses huden. Herefter påføres voksen og dækkes efterfølgende med strips. Når voksen er tør, fjernes stripsene med et hurtigt ryk, så hårene rives med ud.

Til slut påføres en beroligende olie og hårreducerende creme. Porerne er dog åbne i op til 24 timer efter en voksbehandling, hvorfor man bør undgå stærk sol og svømmehal. Undgå at bruge cremer, lotion, deodorant og lignende, den dag hvor voksbehandlingen finder sted.

Voksbehandling gentages som udgangspunkt oftest med 4 ugers mellemrum. Her er hårene igen typisk minimum 5mm og i vækstfasen. Når hårene vokses i vækstfasen, opnår man det bedste resultat.

Bi-virkninger

Næsten alle som modtager en voksbehandling, oplever at huden bliver rødlig i perioden lige efter. Det er dog meget individuelt i hvilken grad. I nogle tilfælde kan det udvikle sig til udslæt, røde knopper og i værste fald bløde og blive til blå mærker. Heldigvis kan disse bivirkninger let behandles med is og kompressionsbind direkte efter voksbehandlingen.

En anden ubehagelig, men desværre temmelig almindelig bivirkning ved voksbehandling, er indgroede hår. Selvom håret vokset med vækstretningen, kan nogle områder som være sværere end andre. Ved eksempelvis bikinilinjen samt under armene, vokser ens hår typisk i mange retninger. Dette øger risikoen for indgroede hår de pågældende steder.

En anden sjælden men ubehagelig bivirkning, er allergiske reaktioner. Hvis du aldrig er blevet voksbehandlet før og har særlig følsom hud, kan det være en god ide at teste hvorvidt du er allergisk overfor voksen, før en fuld voksbehandling udføres.

Som udgangspunkt er risikoen for bivirkninger forbundet med hvor ofte man vokses. Jo oftere man voksbehandles, jo mindre sandsynlighed er der for eksempel for, at man får en infektion.

Risiko for komplikationer

Over en årrække med hyppige voksbehandlinger, er der risiko for at huden mister styrke og elasticitet, hvilket øger tendensen til at rynke. Risikoen er størst, hvor huden er mest følsom og særligt omkring øjenbrynene, men kan i princippet forekomme alle steder der voksbehandles.

En af de bedste måder hvorpå man mindsker risikoen for bivirkninger på både kort og lang sigt, er at modtage voksbehandlinger, på en professionel og kvalificeret klinik.

Behandlingens varighed

Resultatet af en voksbehandling holder ca. 4-6 uger, hvorefter hårene igen vil have opnået fuld længde (ca.5mm.)

Ved voksbehandling fjernes hårene ikke permanent men ca. 5 % af hårene ødelægges alligevel permanent og vokser ikke ud igen. Derfor vil antallet af nye hår blive mindre med tiden.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Skønhedspleje

textsms0
remove_red_eye1
watch_later 4 måneder
Avatar of Gitte J by Gitte J
textsms31
remove_red_eye17k
watch_later 9 måneder, 3 uger
Avatar of mm1993 by mm1993
textsms1
remove_red_eye101
watch_later 9 måneder, 3 uger
Avatar of adelsten by adelsten
textsms2
remove_red_eye1.1k
watch_later 11 måneder, 2 uger
Avatar of kitkat by kitkat

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Andre emner

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye951
watch_later 6 år, 6 måneder
Avatar of JG55 by JG55
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye27
watch_later 7 år, 5 måneder
Avatar of Jesper20 by Jesper20
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye2
watch_later 7 år, 6 måneder
Avatar of Step1738 by Step1738
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye199
watch_later 7 år, 10 måneder
Avatar of GCjmus by GCjmus
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye8
watch_later 8 år, 5 måneder
Avatar of Rebekka12 by Rebekka12
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.