Udskiftning af brystimplantater

Ved udskiftning af brystimplantater fjernes de gamle implantater, og nye sættes ind.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Ved udskiftning af brystimplantater fjernes de gamle implantater, og nye sættes ind.

Generelt om behandlingen

Brystimplantater kan holde i flere år, men de holder ikke for evigt. De, som ønsker at bevare deres størrelse, er derfor nødsaget til at få udskiftet deres implantater efter en årrække.

En udskiftning af brystimplantater kan også udføres for de som er utilfredse med resultatet af deres oprindelige brystforstørrelse. Ved udskiftning kan de derved få en større eller mindre størrelse sat ind i stedet.

I andre tilfælde kan udskiftelsen af implantater ønskes i tilfælde af kapselstramning. Dette sker, når der dannes for meget væv omkring implantatet, hvilket resulterer i et hårdt og kugleformet implantat – ofte med et deformt udseende.

Implantatet kan variere i både form og størrelse, hvilket muliggør en individuel tilpasning alt efter patientens behov.

Egnethed

Sunde og raske kvinder over 18 år, der allerede har fået indsat brystimplantater, og som skal have indsat nye brystimplantater.

Personer, der har fået konstateret kræft eller forstadier hertil, har en aktiv infektion i kroppen, er gravid eller ammende, eller lider af autoimmune sygdomme som lupus eller scleroderma er ifølge Sundhedsstyrelsen uegnede til indgrebet.

Proceduren

Lægen vil skære et snit enten omkring areola, under brystets fold, eller i armhulen.

Hvis implantatet er af silikone, vil lægen tjekke, om der er gået hul på implantatet, før det fjernes. Hvis det er af saltvand, vil lægen muligvis dræne implantatet, da det derved er lettere at fjerne.

Lægen fjerner derefter implantatet og det omliggende arvæv og indsætter så det nye implantat.

Bedøvelse

Operationen foregår ambulant eller under kortvarig indlæggelse, ofte i fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

Midlertidig ømhed, hævelse, blodudtrædninger (blå mærker) samt forandring i brystvortens følsomhed. Der pådrages et permanent ar.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at implantatet placeres upræcist, eller at der går infektion omkring det, hvorfor en ny operation vil være nødvendig.

Der også risiko for, at arvævet rundt om det kunstige implantat vil blive meget stramt og hårdt. Dette skyldes organismens reaktion på implantatets unaturlige form og kaldes kapselkontraktur eller kapselstramning.

Ved enhver operation er der risiko for komplikationer i forbindelse med bedøvelsen, blødninger, infektion, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer er meget sjældne.

Der er risiko for beskadigelse af nerveforsyningen til brystvorteområdet, hvilket kan medføre en ændret følsomhed i området.

Risiko for vævsreaktion omkring implantatet og vævsdød. Der kan gå hul på implantatet, hvilket, dog sker meget sjældent, men kan betyde, at man skal omopereres.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter nogle dage. Som hovedregel kan man sige, at patienten bør afholde sig fra tunge løft, anstrengende motion, sport samt sex i ca. 3 uger.

Fysisk kontakt med brysterne: efter 3-4 uger. Arret vil langsomt blive mindre tydeligt med tiden, men vær opmærksom på, at det aldrig helt vil forsvinde.

Behandlingens varighed

Implantaterne holder i 10-15 år, hvorefter de skal skiftes.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om brystforstørrende operation (brystforstørrelse)

Kan jeg amme efter en brystforstørrende operation?

Kvinder, som har fået gjort brysterne større, kan amme, hvis nerverne til brystvorten og mælkegangene er intakte. Det er dog ikke en god ide at amme mere end 3-4 måneder, da det i så fald vil gå ud over brysternes facon.

Kan mine brystvorter blive både stive og bløde igen efter indsættelse af brystimplantater?

Ja, en brystforstørrende operation vil ikke ændre ved de små muskler omkring brystvorterne.

Vil man kunne mærke forskel på brysterne efter indsættelse af implantater?

Der er ingen tvivl om, at du selv vil kunne mærke forskel. I starten vil du i højere grad kunne mærke implantaterne, men efter nogle måneder opblødes vævet omkring implantatet, og det vil så føles blødere. Silikoneimplantater føles mere naturlige end saltvandsimplantater.

Hvornår opnår mine bryster den endelige facon?

Dine bryster vil opnå den endelige facon efter hævelserne har lagt sig helt. Dette er individuelt fra person til person, men det sker ca. efter 2 måneder.

Hvad måles protesestørrelserne i?

Størrelsen på implantaterne måles ikke i skålstørrelse (a, b, c, d osv.), men derimod i gram eller milliliter. Ved en konsultation hos plastikkirurgen aftales en størrelse efter man har prøvet de forskellige muligheder.

Hvad er den mest almindelige implantatstørrelse?

Den mest almindelige implantatstørrelse i Danmark er 300 ml. Proteserne fås fra 100 ml. til 860 ml.

Holder brystimplantaterne hele livet?

Det er endnu uvidst, hvor længe de nyeste former for silikoneimplantater kan holde, og om de kan holde hele livet ud. De tidligere brystimplantater har normalt en holdbarhed på 10-15 år, hvorefter man igen skal under kniven.

Hvornår frarådes det at få indoperet brystimplantater?

Det frarådes blandt andet at få foretaget en brystforstørrelse, hvis man har fået konstateret kræft eller forstadier til kræft. Hvis man er gravid eller ammer, har sygdomme som lupus eller scleroderma eller har en infektion i kroppen er en brystforstørrende operation heller ikke at anbefale.

Er det vigtigt at holde sig i ro efter en brystoperation?

Ja, det er meget vigtigt. Det er vigtigt at arrene får ro til at hele. Det siger sig selv, jo mere du hiver og trækker i arrene jo grimmere bliver de. Og omvendt, jo mindre huden strækker sig, jo bedre vil dine ar hele og flottere vil de blive efterfølgende.

Er det en god idé at massere mine bryster efter en operation?

Først og fremmest bør du følge din plastikkirurgs anbefalinger. Men en månedstid efter operationen kan det være hensigtsmæssigt at massere dine bryster med lidt fugtighedscreme. Du kan eventuelt gøre det lige efter badet, hvor du er helt ren. I sidste ende skulle dette lille tiltag give dig blødere bryster.

Før- og efterbilleder

Artikler

 • Brystet er for de fleste kvinder et vigtigt symbol på feminitet og seksualitet, og derfor vælger flere og flere at få foretaget en brystoperation enten i form af en brystforstørrende operation, brystløft, brystreduktion eller brystrekonstruktion.

 • Hver kvinde er unik, og der er derfor udviklet mange forskellige former for brystimplantater, så du har mulighed for at opnå netop det resultat, som passer til dig og din krop.

 • Brystet er for de fleste kvinder et vigtigt symbol på feminitet og seksualitet, og derfor vælger flere og flere at få foretaget en brystoperation enten i form af en brystforstørrende operation, brystløft, brystreduktion eller brystrekonstruktion.

 • Hver kvinde er unik, og der er derfor udviklet mange forskellige former for brystimplantater, så du har mulighed for at opnå netop det resultat, som passer til dig og din krop.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Brystoperation

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 1 minut
Avatar of Patrick by Patrick
textsms0
remove_red_eye0
watch_later 5 minutter
Avatar of james peter by james peter

Mest læste svar i Spørg lægen om Anden brystoperation

check_circle1
remove_red_eye299
Avatar of chanle by chanle
check_circle1
remove_red_eye251
Avatar of jmj by jmj
check_circle1
remove_red_eye203
Avatar of MarleneMille by MarleneMille
check_circle2
remove_red_eye156
Avatar of Cille66 by Cille66
check_circle1
remove_red_eye136
Avatar of kondi by kondi
check_circle1
remove_red_eye132
Avatar of mariemarie by mariemarie
check_circle1
remove_red_eye131
Avatar of LilQ by LilQ
check_circle1
remove_red_eye106
Avatar of Anitababe3 by Anitababe3
check_circle1
remove_red_eye104
Avatar of qwerty by qwerty
check_circle1
remove_red_eye103
Avatar of linse25 by linse25
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.