Udskiftning af brystimplantater

Ved udskiftning af brystimplantater fjernes de gamle implantater, og nye sættes ind.

Ved udskiftning af brystimplantater fjernes de gamle implantater, og nye sættes ind.

Generelt om behandlingen

Brystimplantater kan holde i flere år, men de holder ikke for evigt. De, som ønsker at bevare deres størrelse, er derfor nødsaget til at få udskiftet deres implantater efter en årrække.

En udskiftning af brystimplantater kan også udføres for de som er utilfredse med resultatet af deres oprindelige brystforstørrelse. Ved udskiftning kan de derved få en større eller mindre størrelse sat ind i stedet.

I andre tilfælde kan udskiftelsen af implantater ønskes i tilfælde af kapselstramning. Dette sker, når der dannes for meget væv omkring implantatet, hvilket resulterer i et hårdt og kugleformet implantat – ofte med et deformt udseende.

Implantatet kan variere i både form og størrelse, hvilket muliggør en individuel tilpasning alt efter patientens behov.

Egnethed

Sunde og raske kvinder over 18 år, der allerede har fået indsat brystimplantater, og som skal have indsat nye brystimplantater.

Personer, der har fået konstateret kræft eller forstadier hertil, har en aktiv infektion i kroppen, er gravid eller ammende, eller lider af autoimmune sygdomme som lupus eller scleroderma er ifølge Sundhedsstyrelsen uegnede til indgrebet.

Proceduren

Lægen vil skære et snit enten omkring areola, under brystets fold, eller i armhulen.

Hvis implantatet er af silikone, vil lægen tjekke, om der er gået hul på implantatet, før det fjernes. Hvis det er af saltvand, vil lægen muligvis dræne implantatet, da det derved er lettere at fjerne.

Lægen fjerner derefter implantatet og det omliggende arvæv og indsætter så det nye implantat.

Bedøvelse

Operationen foregår ambulant eller under kortvarig indlæggelse, ofte i fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

Midlertidig ømhed, hævelse, blodudtrædninger (blå mærker) samt forandring i brystvortens følsomhed. Der pådrages et permanent ar.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at implantatet placeres upræcist, eller at der går infektion omkring det, hvorfor en ny operation vil være nødvendig.

Der også risiko for, at arvævet rundt om det kunstige implantat vil blive meget stramt og hårdt. Dette skyldes organismens reaktion på implantatets unaturlige form og kaldes kapselkontraktur eller kapselstramning.

Ved enhver operation er der risiko for komplikationer i forbindelse med bedøvelsen, blødninger, infektion, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer er meget sjældne.

Der er risiko for beskadigelse af nerveforsyningen til brystvorteområdet, hvilket kan medføre en ændret følsomhed i området.

Risiko for vævsreaktion omkring implantatet og vævsdød. Der kan gå hul på implantatet, hvilket, dog sker meget sjældent, men kan betyde, at man skal omopereres.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter nogle dage. Som hovedregel kan man sige, at patienten bør afholde sig fra tunge løft, anstrengende motion, sport samt sex i ca. 3 uger.

Fysisk kontakt med brysterne: efter 3-4 uger. Arret vil langsomt blive mindre tydeligt med tiden, men vær opmærksom på, at det aldrig helt vil forsvinde.

Behandlingens varighed

Implantaterne holder i 10-15 år, hvorefter de skal skiftes.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Brystoperation

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Anden brystoperation

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye0
watch_later 1 måned, 4 uger
Avatar of lotteh4800 by lotteh4800
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye2
watch_later 2 måneder
Avatar of Infos by Infos
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye3
watch_later 2 måneder, 3 uger
Avatar of kknu by kknu
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye6
watch_later 5 måneder, 2 uger
by Anonym
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye13
watch_later 8 måneder, 2 uger
Avatar of Bine1 by Bine1
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.