Toupé

En toupé er et stykke materiale med syntetisk eller naturligt hår, der fastgøres til hovedbunden eller det eksisterende hår. Toupéer bruges oftest ved hårtab hos mænd, men kan også bruges af kvinder. En toupé er typisk dyrere end en paryk.

Claus Toftild
Af Claus Toftild, Frisør
Udgivet

En toupé er et stykke materiale med syntetisk eller naturligt hår, der fastgøres til hovedbunden eller det eksisterende hår. Toupéer bruges oftest ved hårtab hos mænd, men kan også bruges af kvinder. En toupé er typisk dyrere end en paryk.

Generelt om behandlingen

En mand med og uden toupé

En mand før og efter påsætning af toupé. © Toftild 2010

Toupéer anvendes som oftest ved et mandligt hårtab, hvor der er hår tilbage i en krans omkring issen. Denne form for hårtab kan også ramme kvinder.

Toupéer findes i både standardstørrelser og som speciallavede produkter, så de dækker det nøjagtige område. Toupéer kan fremstilles i både syntet- og i ægtehår, og de kan monteres med hudlim, med tape eller med klips, som fæstnes i det eksisterende hår.

Toupeer anvendes med stor fordel som Hår for livet-system.

Egnethed

Alle, som har et delvist hårtab, kan med fordel anvende toupé.

Hormonelt betinget hårtab kan opstå hos både mænd og kvinder og kaldes androgynt hårtab. Her er hårtabet afgrænset til øverste del af issen. Opstår denne form for hårtab hos kvinder, er anskaffelsen af toupé tilskudsberettiget.

En toupé kan anvendes med godt resultat ved kraftig udtynding og komplet skaldethed øverst på issen. Toupéer kan også anvendes som hårproteser ved vansiring efter operation og ulykke. I dette tilfælde er produktet tilskudsberettiget.

Proceduren

Det bare område opmåles, og det afgøres, om der kan anvendes en standardstørrelse, eller der skal fremstilles en speciallavet toupé efter skabelon.

Der bestemmes farve, så den matcher farven på det eksisterende hår nøjagtigt, herunder både hårtæthed, krøltegning, gråprocent mv.

Tilklipningen er vigtig, så helhedsindtrykket og integrationen af hårløsningen med det eksisterende hår bliver så naturlig og usynlig som muligt.

Behandlingens varighed

En toupé, der anvendes hver dag i alle døgnets vågne timer, har en gennemsnitlig holdbarhed på 9-12 måneder, da toupéen i forhold til helparykken ikke slides på de kritiske punkter, som er sider og nakke. Holdbarheden er den samme for både syntet- og ægte hår.

Denne artikel er skrevet af , Frisør . Senest opdateret 23. marts 2020

Claus Toftild

Claus Toftild er uddannet frisør med efteruddannelse i paryk og toupéarbejde i Tyskland og USA. Claus har undervist i paryk og toupearbejde i mange år, og har bl.a videreudviklet hårsystemet Hår for Livet. Claus Toftild ejer og driver Toftild Alternativt Hår i Aalborg som udelukkende beskæftiger sig med parykker, toupeer og hårproteser.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Skønhedspleje

textsms0
remove_red_eye1
watch_later 4 måneder
Avatar of Gitte J by Gitte J
textsms31
remove_red_eye17k
watch_later 9 måneder, 3 uger
Avatar of mm1993 by mm1993
textsms1
remove_red_eye101
watch_later 9 måneder, 3 uger
Avatar of adelsten by adelsten
textsms2
remove_red_eye1.1k
watch_later 11 måneder, 2 uger
Avatar of kitkat by kitkat

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Andre emner

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye951
watch_later 6 år, 6 måneder
Avatar of JG55 by JG55
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye27
watch_later 7 år, 5 måneder
Avatar of Jesper20 by Jesper20
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye2
watch_later 7 år, 6 måneder
Avatar of Step1738 by Step1738
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye199
watch_later 7 år, 10 måneder
Avatar of GCjmus by GCjmus
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye8
watch_later 8 år, 5 måneder
Avatar of Rebekka12 by Rebekka12
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.