Tandblegning hos tandlægen

Tandblegning på klinik ordnes normalt ved et enkelt tandlægebesøg, som typisk tager under 1 time. Blegning på klinik er sikkert, hurtigt og effektivt, men dyrere end hjemmeblegning.

Tandblegning på klinik ordnes normalt ved et enkelt tandlægebesøg, som typisk tager under 1 time. Blegning på klinik er sikkert, hurtigt og effektivt, men dyrere end hjemmeblegning.

Generelt om behandlingen

Tandblegning på klinik er den sikreste og mest effektive form for tandblegning.

Når man henvender sig til sin tandlæge med ønsket om hvidere tænder, vil tandlægen kunne vejlede om, hvilket resultat, der er realistisk i ens eget tilfælde.

Tandblegning hos tandlægen er hurtigere end hjemmeblegning, fordi tandlægen kan bruge større mængder af det aktive stof brintoverilte, end der er tilladt ved hjemmeblegning. Samtidig bruger tandlægen en særlig lampe, der får blegemidlet til at arbejde meget hurtigt.

Tænderne påsmøres en brintoverilteholding substans, som så bestråles med et særligt lys, der får stoffet til at arbejde hurtigere. På den måde kan man opnå en meget hurtig blegning, som også er effektiv. På under 1 time kan man opnå markant hvidere tænder.

Ofte suppleres tandblegningen hos tandlægen med en hjemmeblegning, der kan forbedre resultatet yderligere.

Egnethed

Personer over 18 år med normal tandhygiejne er egnede til en tandblegning.

Hvis man har plastfyldninger i det område, der skal bleges, skal disse skiftes ud. Ellers vil de være synligt mørkere end de blegede tænder.

Personer med tandkødssygdomme, slidt emalje, ubehandlede huller eller blottede tandhalse er uegnede til tandblegning.

Proceduren

Inden blegningen påsætter tandlægen en gel- eller gummibarriere, der skal beskytte tandkødet og læberne mod blegematerialet. Denne beskyttelse får man ikke ved hjemmeblegning, og hvis blegemidlet siver ud på gummerne, kan det skabe irritation.

Den aktive substans, som indeholder brintoverilte, påsmøres derved tænderne. Tænderne skal nu belyses af en særlig lampe i ca. 15 minutter. Processen gentages et par gange – hver gang med nyt blegemiddel.

Bedøvelse

En tandblegning gør ikke ondt, og der anvendes ikke bedøvelse.

Bi-virkninger

Nogle patienter får isninger i tænderne dagene efter en behandling.

Risiko for komplikationer

Der er ikke dokumenteret nogen langvarige komplikationer som følge af tandblegning.

Heling og bedring

Efter blegningen kan man frit genoptage sine normale aktiviteter.

Tandlægen vil fraråde indtagelse af mad eller drikke, der kan misfarve tænderne, i mindst en uge efter blegningen. Rygning vil ligeledes blive frarådet.

Behandlingens varighed

En tandblegning giver ikke permanent hvidere tænder, da tænderne fortsat vil blive misfarvede med tiden. Resultatet kan dog vedligeholdes med en ny blegning (evt. hjemmeblegning), når patienten finder det nødvendigt.

Hvornår det er tid til at få en ny tandblegning, afhænger af indtaget af misfarvende mad og drikke samt patientens egne krav til udseendet.

Typisk kan resultatet opretholdes 1 – 1½ år ad gangen.

Hvor lang tid en tandblegning "holder" kan ikke siges præcist, da resultatet vil forringes gradvist over tid. En rettesnor er 1 – 2 år alt efter behov og forbrug af kaffe, te, rygning, mv.

Prisniveau

I Danmark koster behandlingen typisk 2.000 – 4.000 kr.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Blegning med midler, der indeholder mere end 0,1 % brintoverilte, må kun udføres af tandlæger og tandplejere. Det betyder i praksis, at al tandblegning, der ikke foretages af patienten selv (hjemmeblegning), kun må udføres af tandlæger og tandplejere.
 • Som hjælpere under indgrebet må anvendes personer med relevante kvalifikationer.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Tandbehandling

textsms0
remove_red_eye26
watch_later 2 år, 8 måneder
Avatar of mellehm by mette-hm
textsms2
remove_red_eye45
watch_later 2 år, 10 måneder
Avatar of common by common
textsms0
remove_red_eye55
watch_later 3 år
Avatar of Christer by Christer

textsms1
remove_red_eye1k
watch_later 4 år, 4 måneder
Avatar of Jacob C by Jacob C
textsms0
remove_red_eye404
watch_later 4 år, 4 måneder
Avatar of HenrietteLarsen by HenrietteL

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Tandblegning

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye8
watch_later 6 år, 6 måneder
Avatar of alene by alene
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye3
watch_later 10 år, 3 måneder
Avatar of P1983 by P1983
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye7
watch_later 10 år, 10 måneder
Avatar of StellaMoa by StellaMoa
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye2
watch_later 11 år, 1 måned
Avatar of maxi104 by maxi104
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye45
watch_later 11 år, 9 måneder
Avatar of mariessen by mariessen
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.