Skedeforsnævring

En skedeforsnævringsoperation kan hjælpe til at forbedre kvindens sexliv, og kan endda forebygge mod inkontinens (ufrivillig vandladning). Operationen kan også hjælpe imod nedsunkent bækken (en tilstand hvor bækkenmuskulaturen svækkes).

En skedeforsnævringsoperation kan hjælpe til at forbedre kvindens sexliv, og kan endda forebygge mod inkontinens (ufrivillig vandladning). Operationen kan også hjælpe imod nedsunkent bækken (en tilstand hvor bækkenmuskulaturen svækkes).

Generelt om behandlingen

De fleste kvinder vil opleve at deres bækkenbundsmuskulatur vil svækkes med tiden, især efter en fødsel, og med alderdom.

Selv om denne tilstand er harmløs, kan den forårsage fysisk samt psykisk ubehag, idet en løs muskulatur kan forringe sexlivet for både kvinden, og hendes partner, hvilket kan påvirke kvindens selvtillid.

Inkontinens er en anden kendt tilstand, hvor kvinden kan have problemer med at kontrollere sin vandladning. Et andet problem som også kan føre til en svækket selvtillid. Heldigvis kan en skedeforsnævrende operation rette op på dette. Operationen er forholdsvis simpel og kan give et godt resultat.

Egnethed

Sunde og raske kvinder over 18, som har født, samt kvinder, som lider af inkontinens (ufrivillig vandladning) eller en nedsunken bækkenbund (svækkelse af bækkenbundsmuskulaturen).

Kvinder, som har født, må vente 1 års tid efter fødslen, inden de kan få operationen.

Proceduren

Operationen kan udføres med brug af laser, eller gennem anden kirurgisk metode.

Lægen vil sammenføre de strækkede muskler bagerst ved vagina, hvorefter disse forkortes og sys sammen. Skedevæggen og slimhinderne sys også sammen med selvopløselige tråde. Arrene vil være efterladt indvendigt, og vil derfor ikke være synlige.

Operationen tager ca. 1 time at udføre. Det vil oftest være nødvendigt med en overnatning på hospitalet.

Bedøvelse

Operationen kan udføres under lokalbedøvelse forbundet med anden bedøvelse, eller i fuld bedøvelse hvis ønsket.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Ømhed samt hævelser opstår som regel efter operationen. Patienten vil kunne fortsætte normale aktiviteter uden smerter efter få dages tid, og vil kunne genoptage sit arbejde efter få dage.

Det er vigtigt at undgå seksuel aktivitet i de første 4-6 uger efter operationen.

Det endelige resultat vil vise sig efter 2-3 uger.

Behandlingens varighed

Varigheden af resultatet er forholsvist permanent. Dog kan faktorer så som graviditet og naturlig aldring påvirke resultatet på længere sigt.

Lovkrav til behandler og klinik

Da Sundhedsstyrelsen ikke betegner indbgreb på de kvindelige kønsorganer som kosmetiske, er der ikke krav om, at kirurgen, der udfører indgrebet, skal være speciallæge i plastikkirurgi.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Intimkirurgi

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 1 dag, 19 timer
Avatar of louiseeh by Ap01

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 1 dag, 19 timer
Avatar of heheha94 by heheha94
textsms8
remove_red_eye236
watch_later 5 dage, 19 timer
Avatar of Anul by Anul
textsms6
remove_red_eye330
watch_later 5 dage, 19 timer
Avatar of camilla006 by camilla006

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Intimkirurgi

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye325
watch_later 3 år, 3 måneder
Avatar of llne by Llne
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye1.1k
watch_later 3 år, 4 måneder
Avatar of Heidi eneberg by Heidi Eneberg
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye125
watch_later 5 år, 3 måneder
Avatar of Yazemin by SofiaY
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye30
watch_later 6 år, 2 måneder
Avatar of Severinsen by Severinsen
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye9
watch_later 7 år, 9 måneder
Avatar of Tommelisa by Tommelisa
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.