Skalpreduktion

Omkring 2 ud af 3 mænd vil opleve hårtab før eller senere i deres liv. Tilstanden skyldes oftest en overfølsomhed overfor det mandlige hormon DHT. Hårtab kan også ske for kvinder, men det er hyppigst udbredt blandt mænd. En skalpreduktion kan hjælpe til at mindske det skaldede område på hoved ...

Generelt om behandlingen

Omkring 2 ud af 3 mænd vil opleve hårtab før eller senere i deres liv. Tilstanden skyldes oftest en overfølsomhed overfor det mandlige hormon DHT. Hårtab kan også ske for kvinder, men det er hyppigst udbredt blandt mænd.

En skalpreduktion kan hjælpe til at mindske det skaldede område på hovedet, og bliver ofte foretaget i forbindelse med en hårtransplantation.

Egnethed

Sunde og raske personer over 18 år som lider af naturligt hårtab.

Denne form for operation er kun egnet for de, som mister håret på toppen og/eller foran på hovedet. Det er også vigtigt at have donorhår i et andet område af hovedet.

Proceduren

En skalpreduktion udføres ved at fjerne den skaldede del af skalpen, hvorefter den del af hovedet, som stadig bærer hår, strækkes for at rykke hårgrænsen længere frem.

Omfanget af operationen afhænger af patientens individuelle situation.

Bedøvelse

Behandlingen udføres under lokalbedøvelse.

Bi-virkninger

Gennem de første par dage vil man opleve lette smerter i det behandlede område, og huden kan føles meget stram.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for et asymmetrisk resultat.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Man kan forlade hospitalet samme dag og genoptage sit arbejde få dage efter en skalpreduktion.

Efter 6 ugers tid vil det være muligt at få foretaget en hårtransplantation.

Behandlingens varighed

En skalpreduktion forhindrer ikke yderligere hårtab og er derfor ikke permanent. Resultatet holder dog typisk i 5-10 år.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Hårtransplantation

textsms0
remove_red_eye347
watch_later 2 år, 8 måneder
Avatar of Kirslin by Kirslin
textsms0
remove_red_eye329
watch_later 2 år, 8 måneder
Avatar of Kirslin by Kirslin
textsms10
remove_red_eye1.7k
watch_later 2 år, 10 måneder
Avatar of cc2300 by cc2300
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.