PlasmaGel mod rynker/furer i ansigtet

PlasmaGel kan bruges til at udfylde større rynker og folder i huden, så disse udglattes. PlasmaGel har kun effekt på de dynamiske (mimiske) rynker, det vil sige rynker, der opstår når ansigtsmusklerne sammentrækkes. Produktet har ingen virkning på hverken de fine rynker i ansigtet eller på a ...

Om plasmaGel mod rynker/furer i ansigtet

PlasmaGel kan bruges til at udfylde større rynker og folder i huden, så disse udglattes. PlasmaGel har kun effekt på de dynamiske (mimiske) rynker, det vil sige rynker, der opstår når ansigtsmusklerne sammentrækkes.

Produktet har ingen virkning på hverken de fine rynker i ansigtet eller på akne-ar. Hertil er det nødvendigt med f.eks. hudslibning-, peeling-, dermaroller eller laserbehandling.

PlasmaGel er kun velegnet, hvis rynkerne har en vis dybde, og de kan ikke fjerne rynkerne helt.

Dynamiske rynker vil uanset fyldstoffet fortsat opstå, så længe der er muskler, der trækker sig sammen. Ofte kombineres behandlingen derfor med botox.

Generelt om indsprøjtning af eget fedt/blod (autolog filler)

Hvis man ønsker at fremhæve visse dele af kroppen, oftest ansigtstræk, kan man injicere, altså indsprøjte, en såkaldt filler. – Et stof, der har til formål at fylde pladsen ud. Der findes både kunstige, industrielt fremstillede fillers og autologe fillers.

Når en filler er autolog, betyder det, at den kommer fra kroppen selv. Man kan anvende patientens eget fedt eller den såkaldte PlasmaGel, som laves af patientens eget blod.

Anvendes fedt, suges det typisk fra mave eller hofter med en mindre kanyle. Derefter oprenses det, og i nogle tilfælde centrifugerer man det også for at få det til at blive mere flydende.

Når blodet anvendes, tages en blodprøve – typisk fra albuebøjningen. Blodets plasma, altså den del, der ikke er flydende, udskilles og blandes med nogle stoffer, hvorefter man får den såkaldte PlasmaGel.

Fordelen ved at bruge materiale fra patientens egen krop er, at der ikke er risiko for bindevævsknuder eller allergiske reaktioner, som ved de kunstige fillers.

Egnethed

Sunde og raske mænd og kvinder over 18, som har en realistisk forventning til resultatet.

Personer, der lider af dårlig sårheling, eller som har tendens til uregelmæssig ardannelse, er ikke egnede til behandlingen.

Proceduren

Ved en PlasmaGel-behandling benyttes eget blod. Behandlingen medfører derfor, at man i første omgang skal have foretaget en almindelig blodprøve fra albuebøjningen. Plasmaet – der er den del af blodet, som ikke er celler – skilles fra. Plasmaet behandles herefter, hvorved der opstår en geléagtig masse. Det er denne masse, som indsprøjtes med en meget tynd nål ind i det område, der ønskes at blive behandlet.

Bedøvelse

Ingen bedøvelse eller lokal bedøvelse. Behandlingen foretages ambulant.

Bi-virkninger

Efter behandling vil det behandlede område være en smule hævet. En let rødme og ømhed samt blodudtrædninger (blå mærker) kan forekomme.

Risiko for komplikationer

Der er ingen risici registreret ved anvendelse af PlasmaGel.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages straks efter behandling. Det er tilladt at anvende make-up nogle timer efter behandlingen.

Behandlingens varighed

De autologe fillers kan betegnes som semi-permanente, idet virkningen fortager sig, men efter et vist antal behandlinger, kan resultatet være permanent. Der er dog uenighed om, hvor mange behandlinger, man skal have, og hvor ofte resultatet bliver permanent.

ASAPS – som er det førende amerikanske selskab for æstetisk plastikkirurgi – siger, at PlasmaGel har effekt i op til 3 måneder, hvorefter man skal have foretaget endnu en behandling. Et andet amerikansk selskab siger, at PlasmaGel kan have effekt i op til 5 måneder, og at det i 7-10% af tilfældende giver et permanent resultat. Mange danske klinikker er derimod af den opfattelse, at man efter 3-5 behandlinger opnår et permanent resultat.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Som medhjælp må bruges læger og sygeplejersker.

En medhjælp må gerne selvstændigt udføre behandlingen, uden en læge er til stede. Den ansvarlige læge skal blot have sin daglige gang på klinikken.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Injektionsbehandling (indsprøjtning)

textsms1
remove_red_eye0
watch_later 2 måneder
Avatar of Line6745 by Line6718
textsms0
remove_red_eye0
watch_later 4 måneder, 1 uge
Avatar of Furmami by Klara
textsms0
remove_red_eye2
watch_later 7 måneder, 2 uger
Avatar of Vica by Mulle
textsms1
remove_red_eye33
watch_later 11 måneder, 2 uger
Avatar of NynneSmil by Nynnesmil
textsms0
remove_red_eye4
watch_later 1 år
Avatar of Ninthe by Ninthe

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Fjernelse af rynker

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye9
watch_later 2 år, 7 måneder
by Anonym
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye18
watch_later 2 år, 9 måneder
Avatar of miss79 by Miss79
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye179
watch_later 2 år, 11 måneder
by Anonym
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.