Penisomskæring

Omskæring er en forholdsvis simpel procedure, som består i at fjerne forhuden på penis. Operationen er oftest udført på spædbørn, men kan også udføres på drenge eller voksne mænd.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Omskæring er en forholdsvis simpel procedure, som består i at fjerne forhuden på penis. Operationen er oftest udført på spædbørn, men kan også udføres på drenge eller voksne mænd.

Generelt om behandlingen

Omskæring er mest udbredt i USA, hvor over halvdelen af drenge bliver omskåret, men udføres dog også i Europa.

Omskæring er oftest forbundet med religion, men kan også udføres af sundhedsrelaterede årsager.

Der er fysiske fordele og ulemper ved omskæring, og det er derfor vigtigt at overveje grundigt om det virkelig er nødvendigt at få udført operationen.

Egnethed

Sunde og raske drenge og mænd i alle aldre.

Proceduren

Patienten, som oftest er et spædbarn, vil blive spændt fast i en særlig foret stol. Herefter vil lægen indføre et apparat under forhuden for at holde den tilbage. Lægen vil derefter fjerne forhuden og dække sit snit med en anti-bakteriel væske.

Operationen varer typisk 5-10 minutter.

Bedøvelse

Operationen foretages under lokalbedøvelse og er ambulant.

Bi-virkninger

Omskæring kan føre til ubehag og seksuelle komplikationer for den omskårne senere i livet.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at lægen fjerne for meget hud fra penis, hvilket kan føre til smertefulde erektioner senere i livet. Dette sker dog sjældent.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Det er vigtigt at opretholde en god hygiejne. Det er derfor vigtigt at rense området dagligt uden brug af sæbe.

Efter 7-10 dage burde såret falde af, og man kan derefter tage sit barn til lægen for at sikre, at alt er normalt.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om intimkirurgi for mænd

Hvor stor er en almindelig penis?

Ifølge Sex og Samfund (Sexlinien) er en mands penis i fuldt udvokset og i stiv tilstand normalt mellem 10 og 20 cm. med en bredde på 4-6 cm. i diameter. Den stopper først helt med at vokse, når du er omkring de 20 år, men mange fyre oplever, at penis er fuldt udvokset tidligere.

Hvad er en krummerik?

En krummerik er når der er en krumning på penis - enten til siderne, op eller ned. Ifølge Sex og Samfund (Sexlinien) skal krumningen være omkring 30 grader før, at der er tale om en egentlig krummerik. De fleste mænd med krummerikker har problemer med samleje. Hvis dette er tilfældet kan en operation foretages. Hvis du skal have lægen til at kigge på din pik, skal du tage et billede af den, når den er stiv - et foto fra siden og et oppe fra, som du tager med. Det er dog meget almindeligt for de fleste mænd, at pikken er en smule skæv til en af siderne, når den bliver stiv. Dette skyldes, at bindevævet i pikken er strammere i den ene side.

Jeg har knopper på min penis? Hvad er det?

Det er højst sandsynligt talgknopper. Det er ikke unormalt for mænd at have talgknopper på både penisskaftet og penishovedet. Der er desværre ikke noget at gøre herved. Det bedste er at lære at leve med det. Du bør heller ikke presse dem, da der kan gå betændelse i dem. Oftest vil der blive færre med alderen. Hvis der i øvrigt er noget du er i tvivl om, bør du opsøge din egen læge som kan vejlede dig.

Kan jeg få min penis gjort større?

Det er vigtigt at slå fast, at hverken piller, kosttilskud eller diverse penisforstørrelses-produkter på markedet IKKE har nogen effekt. Du kan altså hverken få en længere eller tykkere pik herved. Nogle produkter er ligefrem skadelige for penis, og kan i nogle tilfælde give fx rejsningsbesvær. Disse produkter scorer penge på mænds usikkerhed. Nogle plastikkirurger tilbyder at lave både penisforlængende og penisfortykkende operationer. Andre kirurger afholder sig helt fra at udføre disse indgreb.

Hvad er gennemsnitsstørrelsen på mænds testikler?

Ifølge Sex og Samfund (Sexlinien) er der stor forskel på størrelsen af mænds testikler. De fleste mænds testikler er mellem 2-12 cm3 (rumfang).

Mest læste svar i Spørg lægen om Intimkirurgi

check_circle1
remove_red_eye1.1k
Avatar of Heidi eneberg by Heidi Eneberg
check_circle1
remove_red_eye455
Avatar of Gæst by Gæst
check_circle1
remove_red_eye187
Avatar of Lisbet38 by Lisbet38
check_circle1
remove_red_eye172
Avatar of aloha18 by aloha18
check_circle1
remove_red_eye158
Avatar of grimling by grimling
check_circle1
remove_red_eye125
Avatar of Yazemin by SofiaY
check_circle1
remove_red_eye108
by Anonym
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.