Penisfortykkelse

De fleste mænd har gennem deres livstid haft tanker omkring størrelsen af deres penis, og til nogles overraskelse er størstedelen af mænd tilmed utilfredse med deres størrelse. For nogle er det længden, og for andre er det tykkelsen. Mænd, som lider af mindreværdskomplekser på grund af større ...

Generelt om behandlingen

De fleste mænd har gennem deres livstid haft tanker omkring størrelsen af deres penis, og til nogles overraskelse er størstedelen af mænd tilmed utilfredse med deres størrelse. For nogle er det længden, og for andre er det tykkelsen.

Mænd, som lider af mindreværdskomplekser på grund af størrelsen på deres penis, vil oftest blive henvist til en psykolog, men hvis dette ikke hjælper, kan den eneste anden udvej for dem være en operation.

Det er vigtigt at bemærke, at en penisfortykkelse primært øger vidden af penis i slap tilstand og som regel ikke har særlig synlig effekt i erigeret tilstand. Man skal også være opmærksom på, at resultatet af en penisfortykkende operation varierer meget fra patient til patient.

Egnethed

Mænd over 18 år som trods terapi ikke ser anden udvej end en operation, og som har realistiske forventninger til, hvad der kan opnås.

En penisforstørrelse er generelt en operation, der giver en ret beskeden forbedring i forhold til risikoen for at forværre udseendet af penis eller dens funktion. Operationen bør derfor kun vælges som en sidste udvej.

Proceduren

Der findes 2 forskellige metoder for at fremhæve vidden på penis; Dermis-fat Graft og Free Fat Transfer.

Free-fat Transfer er den mest brugte metode og består af at overføre patientens eget fedt ved at indsprøjte det i penis. Fedtet tages ofte fra maveregionen via en fedtsugning, hvorefter det renses, tørres og sprøjtes ind under huden ved skaftet af penis.

Ved indsprøjtningen af fedtet vil penis strække sig så meget som muligt, og vil forblive i sin udstrakte størrelse, selv i slap tilstand. Herefter vil den blive pakket ind for at sikre at den ikke bevæger sig. Det er meget vigtigt for et godt resultat, at penis forbliver immobil.

Efter fedtet er blevet sprøjtet ind, vil det søge en ny blodforsyning, som er vigtigt for at fedtet kan etablere sig i det nye område og ikke bliver absorberet af kroppen igen.

Ved en Dermis-fat Graft operation vil kirurgen fjerne 2 striber af patientens egen hud samt underliggende fedtlag. Disse tages ofte fra maveregionen, men kan også tages fra folden under balderne. Gennem et mindre snit på hver side af skaftet bliver disse striber herefter sat ind på hver side af penis, hvorefter der sys sammen med opløselige suturer (tråde).

Bedøvelse

Operationen for Free Fat Transfer kan udføres i lokalbedøvelse, mens en Dermis-fat Graft operation vil foregå i fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

I nogle tilfælde kan der opstå klumper på penis, idet fedtet ikke har tilpasset ordentligt.

Ved en Dermis-fat Graft operation kan man ende med grimme ar fra området, hvor striberne var taget.

Risiko for komplikationer

Erektioner kan i nogle tilfælde vende mere vandret end lodret, eller penis kan tage en unormal form.

Der er risiko for tab af følelsen i penis, eller impotens.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

De fleste patienter vil kunne genoptage deres arbejde inden for den følgende uge.

Anstrængende fysisk aktivitet bør undgås i den første måneds tid efter operationen, og seksuelle aktiviteter kan genoptages efter 6 ugers tid.

Det er vigtigt at opretholde en god hygiejne. Brusning af området bør foretages dagligt uden brug af sæbe.

Behandlingens varighed

Ved Free Fat Transfer metoden er varigheden usikker. Nogle patienter oplever et tab på over halvdelen af det indsprøjtede fedt, mens andre bibeholder 90 % af fedtet. Det er også muligt at 100 % af det indsprøjtede fedt vil absorberes af kroppen gennem tiden.

Dermis-fat Graft metoden er permanent, men der er mulighed for at udvikle en usædvanlig form af penis.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Intimkirurgi

textsms1
remove_red_eye0
watch_later 2 uger, 5 dage
Avatar of MarieNorgaard by MarieNorgaard
textsms0
remove_red_eye1
watch_later 3 måneder, 1 uge
Avatar of Infosøgende26 by Mand27
textsms3
remove_red_eye1
watch_later 5 måneder, 3 uger
Avatar of heheha by heheha
textsms5
remove_red_eye330
watch_later 6 måneder, 2 uger
Avatar of camilla006 by camilla006

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Intimkirurgi

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye325
watch_later 3 år, 2 måneder
Avatar of llne by Llne
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye1.1k
watch_later 3 år, 3 måneder
Avatar of Heidi eneberg by Heidi Eneberg
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye125
watch_later 5 år, 3 måneder
Avatar of Yazemin by SofiaY
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye30
watch_later 6 år, 2 måneder
Avatar of Severinsen by Severinsen
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye9
watch_later 7 år, 9 måneder
Avatar of Tommelisa by Tommelisa
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.