Penisforlængelse

De fleste mænd har gennem deres livstid haft tanker omkring størrelsen af deres penis, og til nogles overraskelse er størstedelen af mænd tilmed utilfredse med deres størrelse. Man kan dele mænd ind i 2 grupper. Der er de, som har en forholdsvis lille penis, som så vokser ca. 60 % i erigeret ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

De fleste mænd har gennem deres livstid haft tanker omkring størrelsen af deres penis, og til nogles overraskelse er størstedelen af mænd tilmed utilfredse med deres størrelse.

Man kan dele mænd ind i 2 grupper. Der er de, som har en forholdsvis lille penis, som så vokser ca. 60 % i erigeret tilstand. Der er så de mænd, som har en forholdsvis stor penis i slap tilstand, men som ikke vokser meget i erigeret tilstand.

De fleste mænd vil have en penisstørrelse mellem 10-20 centimeter, hvoraf gennemsnitsstørrelsen ligger mellem 12-15 centimeter.

Det er vigtigt at bemærke, at en penisforlængelse kun forlænger penis i slap tilstand og ikke har effekt på længden i erigeret tilstand. Man skal også være opmærksom på, at resultatet af en penisforlængende operation varierer meget fra patient til patient. De fleste vil se en forøgelse omkring 2 centimeter, mens andre kan opleve en forøgelse på helt op til 6 centimeter. Inden operationen finder sted, vil lægen give patienten en vurdering af det resultat, der kan forventes.

Egnethed

Mænd over 18 år, som trods terapi ikke ser anden udvej end en operation.

En penisforstørrelse er generelt en operation, der giver en ret beskeden forbedring i forhold til risikoen for at forværre udseendet af penis eller dens funktion. Operationen bør derfor kun vælges som en sidste udvej.

Proceduren

En penisforlængelse foregår ved, at lægen løsner nogle bånd, som holder penis op mod skambenenene. Dette vil få penis til at syne længere, idet den trækkes længere frem fra skambenet. Svulmelegemerne sys derefter sammen.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at udføre en omskæring sammen med forlængelsesoperationen, da dette kan hjælpe til at forhindre at forhuden svulmer op.

Indgrebet varer omtrent en times tid.

Bedøvelse

Operationen foretages under fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

Gennem den første måned efter operationen vil patienten opleve spontane smertefulde erektioner. Disse kan dog afhjælpes via smertestillende medicin.

Gennem de første 3 uger vil penis hæve markant. Dette kan dog mindskes ved øget sengeleje i den første uge efter operationen.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at vinklen på penis i erigeret tilstand kan være sænket. Dette burde dog ikke have nogen effekt på seksuel aktivitet.

Der er risiko for tab af følelsen i penis, eller impotens.

I nogle tilfælde kan patienten opleve, at der slet ikke er opnået en forlængelse trods operationen.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

De fleste patienter vil kunne genoptage deres arbejde inden for den følgende uge.

Anstrængende fysisk aktivitet samt seksuel aktivitet bør undgås i den første måneds tid efter operationen.

Det er vigtigt at opretholde en god hygiejne. Brusning af området bør foretages dagligt uden brug af sæbe.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om intimkirurgi for mænd

Hvor stor er en almindelig penis?

Ifølge Sex og Samfund (Sexlinien) er en mands penis i fuldt udvokset og i stiv tilstand normalt mellem 10 og 20 cm. med en bredde på 4-6 cm. i diameter. Den stopper først helt med at vokse, når du er omkring de 20 år, men mange fyre oplever, at penis er fuldt udvokset tidligere.

Hvad er en krummerik?

En krummerik er når der er en krumning på penis - enten til siderne, op eller ned. Ifølge Sex og Samfund (Sexlinien) skal krumningen være omkring 30 grader før, at der er tale om en egentlig krummerik. De fleste mænd med krummerikker har problemer med samleje. Hvis dette er tilfældet kan en operation foretages. Hvis du skal have lægen til at kigge på din pik, skal du tage et billede af den, når den er stiv - et foto fra siden og et oppe fra, som du tager med. Det er dog meget almindeligt for de fleste mænd, at pikken er en smule skæv til en af siderne, når den bliver stiv. Dette skyldes, at bindevævet i pikken er strammere i den ene side.

Jeg har knopper på min penis? Hvad er det?

Det er højst sandsynligt talgknopper. Det er ikke unormalt for mænd at have talgknopper på både penisskaftet og penishovedet. Der er desværre ikke noget at gøre herved. Det bedste er at lære at leve med det. Du bør heller ikke presse dem, da der kan gå betændelse i dem. Oftest vil der blive færre med alderen. Hvis der i øvrigt er noget du er i tvivl om, bør du opsøge din egen læge som kan vejlede dig.

Kan jeg få min penis gjort større?

Det er vigtigt at slå fast, at hverken piller, kosttilskud eller diverse penisforstørrelses-produkter på markedet IKKE har nogen effekt. Du kan altså hverken få en længere eller tykkere pik herved. Nogle produkter er ligefrem skadelige for penis, og kan i nogle tilfælde give fx rejsningsbesvær. Disse produkter scorer penge på mænds usikkerhed. Nogle plastikkirurger tilbyder at lave både penisforlængende og penisfortykkende operationer. Andre kirurger afholder sig helt fra at udføre disse indgreb.

Hvad er gennemsnitsstørrelsen på mænds testikler?

Ifølge Sex og Samfund (Sexlinien) er der stor forskel på størrelsen af mænds testikler. De fleste mænds testikler er mellem 2-12 cm3 (rumfang).

Mest læste svar i Spørg lægen om Intimkirurgi

check_circle1
remove_red_eye1.1k
Avatar of Heidi eneberg by Heidi Eneberg
check_circle1
remove_red_eye455
Avatar of Gæst by Gæst
check_circle1
remove_red_eye187
Avatar of Lisbet38 by Lisbet38
check_circle1
remove_red_eye172
Avatar of aloha18 by aloha18
check_circle1
remove_red_eye158
Avatar of grimling by grimling
check_circle1
remove_red_eye125
Avatar of Yazemin by SofiaY
check_circle1
remove_red_eye108
by Anonym
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.