Ny mødom (hymenrekonstruktion)

En hymenrekonstruktion gør det muligt at genskabe jomfruhinden, Operationen kan være en hjælp for de, som føler det nødvendigt at genskabe deres fysiske mødom.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

En hymenrekonstruktion gør det muligt at genskabe jomfruhinden, Operationen kan være en hjælp for de, som føler det nødvendigt at genskabe deres fysiske mødom.

Generelt om behandlingen

Jomfruhinden er en tynd, elastisk hudlignende membran (hinde), som sidder i åbningen til vagina. Den menes at have det formål at beskytte vagina fra infektioner hos spædbørn. Ud over dens beskyttende formål er hinden også anset som et universalt symbol på uskyld og renlighed blandt mange kulturer.

Jomfruhinden brydes som regel under en kvindes første samleje. Jomfruhinden kan dog også brydes af andre grunde, såsom ridning, gymnastik, cykling, eller ved brug af tampon. For kvinder i visse, traditionsbundne miljøer kan det være vigtigt at bevare deres mødom, til de bliver gift, idet de ellers kan betragtes som urene og uværdige, hvilket kan medføre hårde sanktioner fra deres omgivelser.

I nogle tilfælde kommer der lidt blod, når jomfruhinden brydes, men det er langt fra alle, der bløder. En ubrudt jomfruhinde er derfor ingen garanti for "blod på lagnet".

Hvis du overvejer en operation for at få genskabt din mødom, fordi du føler et pres på dig fra dine familie eller dine omgivelser. Så anbefaler vi, at du går ind på hjemmesiden Etnisk Ung, hvor du anonymt kan få rådgivning om dette og andre emner.

Operationen kan også kombineres med en skedeforsnævringsoperation.

Egnethed

Sunde og raske kvinder som ønsker at genskabe deres mødom.

Kvinder, som har født, er ikke egnede til denne operation, idet en fødsel fjerner den resterence del af jomfruhinden.

Proceduren

Inden operationen vil lægen gennemgå med patienten, hvad hun forventer af resultatet. Patienten skal også have foretaget en gynækologisk undersøgelse, inden operationen kan tage sted.

En hymenrekonstruktion foregår ved, at lægen trækker delene af den brudte jomfruhinde sammen, hvorefter den sys sammen og derved bliver gendannet. Man kan som regel ikke se, at operationen har været foretaget.

Operationen varer som regel 1-2 timer, og resultatet er en genskabt mødom, som så vil fungere lige så godt, som før den blev brudt. Dette kan derfor medføre, at det første samleje efter operationen vil blive smertefuldt.

Bedøvelse

En hymenrekonstruktion foretages oftest ambulant, og i lokalbedøvelse.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

En hymenrekonstruktion er en forholdvis simpel og ikke-invasiv operation. Patienten vil kunne forlade hospitalet samme dag og genoptage sit arbejde dagen efter operationen. Den fulde helingsproces tager dog 6-8 uger, og seksuel aktivitet skal undgås til man er helet helt.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent indtil hinden igen er brudt.

Lovkrav til behandler og klinik

Da Sundhedsstyrelsen ikke betegner indbgreb på de kvindelige kønsorganer som kosmetiske, er der ikke krav om, at kirurgen, der udfører indgrebet, skal være speciallæge i plastikkirurgi.

Ofte stillede spørgsmål om intimkirurgi for kvinder

Hvad er intimkirurgi?

Intimkirurgi betyder operation på kønsdelene. Man kan få foretaget intimkirurgi af enten funktionelle eller af æstetiske årsager.

Min skede er ikke længere snæver. Hvad kan jeg gøre?

Kvinder kan efter en eller flere fødsler opleve, at deres skede er så udspilet, at de ikke længere kan mærke den samme kontakt med en mand under sex. Knibeøvelser, altså optræning af bækkenbundsmuskulaturen, kan i de fleste tilfælde hjælpe herpå. Hvis ikke dette hjælper kan en skedeforsnævring løse problemet. Du kan læse mere om denne operation og finde klinikker som tilbyder denne behandling inde i vores Trin for trin-guide.

Hvorfor får kvinder reduceret deres skamlæber?

En operation for at reducere de indre og/eller ydre skamlæber kan både foretages af funktionelle og af kosmetiske grunde. De indre skamlæber kan i nogle tilfælde være så store, at de er til fysisk gene for patienten. Den kan fx gøre ondt at sidde på en cykelsadel eller at have sex. De fleste ønsker dog en reduktion af de indre skamlæber af æstetiske grunde. Her reducerer man dem, så de ikke er større end de ydre. Hvad angår de ydre skamlæber gøres de kun mindre af kosmetiske grunde. Disse kan være så store, at de sammen med venusbjerget giver en meget fremstående kontur i stramme bukser og i badedragt.

Mest læste svar i Spørg lægen om Intimkirurgi

check_circle1
remove_red_eye1.1k
Avatar of Heidi eneberg by Heidi Eneberg
check_circle1
remove_red_eye455
Avatar of Gæst by Gæst
check_circle1
remove_red_eye187
Avatar of Lisbet38 by Lisbet38
check_circle1
remove_red_eye172
Avatar of aloha18 by aloha18
check_circle1
remove_red_eye158
Avatar of grimling by grimling
check_circle1
remove_red_eye125
Avatar of Yazemin by SofiaY
check_circle1
remove_red_eye108
by Anonym
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.