Ny mødom (hymenrekonstruktion)

En hymenrekonstruktion gør det muligt at genskabe jomfruhinden, Operationen kan være en hjælp for de, som føler det nødvendigt at genskabe deres fysiske mødom.

En hymenrekonstruktion gør det muligt at genskabe jomfruhinden, Operationen kan være en hjælp for de, som føler det nødvendigt at genskabe deres fysiske mødom.

Generelt om behandlingen

Jomfruhinden er en tynd, elastisk hudlignende membran (hinde), som sidder i åbningen til vagina. Den menes at have det formål at beskytte vagina fra infektioner hos spædbørn. Ud over dens beskyttende formål er hinden også anset som et universalt symbol på uskyld og renlighed blandt mange kulturer.

Jomfruhinden brydes som regel under en kvindes første samleje. Jomfruhinden kan dog også brydes af andre grunde, såsom ridning, gymnastik, cykling, eller ved brug af tampon. For kvinder i visse, traditionsbundne miljøer kan det være vigtigt at bevare deres mødom, til de bliver gift, idet de ellers kan betragtes som urene og uværdige, hvilket kan medføre hårde sanktioner fra deres omgivelser.

I nogle tilfælde kommer der lidt blod, når jomfruhinden brydes, men det er langt fra alle, der bløder. En ubrudt jomfruhinde er derfor ingen garanti for "blod på lagnet".

Hvis du overvejer en operation for at få genskabt din mødom, fordi du føler et pres på dig fra dine familie eller dine omgivelser. Så anbefaler vi, at du går ind på hjemmesiden Etnisk Ung, hvor du anonymt kan få rådgivning om dette og andre emner.

Operationen kan også kombineres med en skedeforsnævringsoperation.

Egnethed

Sunde og raske kvinder som ønsker at genskabe deres mødom.

Kvinder, som har født, er ikke egnede til denne operation, idet en fødsel fjerner den resterence del af jomfruhinden.

Proceduren

Inden operationen vil lægen gennemgå med patienten, hvad hun forventer af resultatet. Patienten skal også have foretaget en gynækologisk undersøgelse, inden operationen kan tage sted.

En hymenrekonstruktion foregår ved, at lægen trækker delene af den brudte jomfruhinde sammen, hvorefter den sys sammen og derved bliver gendannet. Man kan som regel ikke se, at operationen har været foretaget.

Operationen varer som regel 1-2 timer, og resultatet er en genskabt mødom, som så vil fungere lige så godt, som før den blev brudt. Dette kan derfor medføre, at det første samleje efter operationen vil blive smertefuldt.

Bedøvelse

En hymenrekonstruktion foretages oftest ambulant, og i lokalbedøvelse.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

En hymenrekonstruktion er en forholdvis simpel og ikke-invasiv operation. Patienten vil kunne forlade hospitalet samme dag og genoptage sit arbejde dagen efter operationen. Den fulde helingsproces tager dog 6-8 uger, og seksuel aktivitet skal undgås til man er helet helt.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent indtil hinden igen er brudt.

Lovkrav til behandler og klinik

Da Sundhedsstyrelsen ikke betegner indbgreb på de kvindelige kønsorganer som kosmetiske, er der ikke krav om, at kirurgen, der udfører indgrebet, skal være speciallæge i plastikkirurgi.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Intimkirurgi

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 1 dag, 21 timer
Avatar of louiseeh by Ap01

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 1 dag, 22 timer
Avatar of heheha94 by heheha94
textsms8
remove_red_eye236
watch_later 5 dage, 21 timer
Avatar of Anul by Anul
textsms6
remove_red_eye330
watch_later 5 dage, 22 timer
Avatar of camilla006 by camilla006

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Intimkirurgi

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye325
watch_later 3 år, 3 måneder
Avatar of llne by Llne
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye1.1k
watch_later 3 år, 4 måneder
Avatar of Heidi eneberg by Heidi Eneberg
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye125
watch_later 5 år, 3 måneder
Avatar of Yazemin by SofiaY
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye30
watch_later 6 år, 2 måneder
Avatar of Severinsen by Severinsen
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye9
watch_later 7 år, 9 måneder
Avatar of Tommelisa by Tommelisa
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.