Ved operation af nedre øjenlåg fjerner man overskydende hud og fedt. Derved fjernes poser og slap hud under øjnene, hvilket giver et friskere udseende samt glattere og fastere hud.

Generelt om behandlingen

En operation af de nedre øjenlåg er en procedure, hvor man fjerner overskydende hud og eventuelt fedt fra nedre øjenlåg, populært kaldet poser under øjnene.

Poser og slap hud under øjnene er som regel et arveligt og aldersbetinget fænomen.

Under normale omstændigheder opererer man altid på begge øjenlåg for at skabe et symmetrisk resultat. Ved en øjenlågsoperation korrigerer man for poser og slap hud under øjnene, og opnår derved en glattere og fastere hud samt et friskere og mere postivt ansigtsudtryk.

Operation af nedre øjenlåg foretages ofte i forbindelse med operation af øvre øjenlåg eller i kombination med anden ansigtskirurgi.

Egnethed

Sunde og raske personer over 18 år, der har poser og slap hud under øjnene.

Vær opmærksom på, at denne operation hverken har indflydelse på eventuelle mørke render under øjnene eller på nedsunkne øjenbryn.

Proceduren

Inden operationens begyndelse optegnes hvor meget overskydende hud der skal fjernes. På de nederste øjenlåg lægges snittet 1-2 mm fra øjenlågskanten. Derefter løsnes huden og overskydende hud samt eventuelle fedtpuder fjernes, hvorefter huden strammes og sys sammen igen med fine sting.

Operationen tager ca. 1 times tid. Ved operation af både nedre og øvre øjenlåg tager det lidt længere tid.

Bedøvelse

Operationen foregår normalt ambulant og i lokalbedøvelse kombineret med noget beroligende medicin. Indgrebet kan også foretages i fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

Midlertidig utilpashed efter operationen. Øjenlågene kan føles stramme og tørre. Hævelser og blodudtrædninger (blå mærker). Brændende fornemmelser i øjnene. Tåredannelse og overfølsomhed over for lys i de første par uger. Midlertidig sløret- eller dobbeltsyn.

Risiko for komplikationer

Infektioner, blødninger og hævelser i øjenlågenes hjørner. Permanent tørre øjne. Asymmetri i helingen eller i ardannelsen. Sværhed ved at lukke øjnene helt samt risiko for blindhed, hvilket dog forekommer meget sjældent.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Det er muligt at læse normalt igen efter 2-3 dage. Genoptagelse af arbejdet kan ske efter 1 uge til 2. Brug af kontaklinser: 2 uger eller mere. Ved anstrengende aktiviteter samt kontaktsport: Ca. 3 uger. Blodudstrækninger og hævelser forsvinder først helt efter adskillige uger.

Behandlingens varighed

Resultat har effekt i adskillige år, og i nogle tilfælde er det permanent.

Prisniveau

I Danmark er niveauet kr. 8.000 – 14.000. I udlandet fås indgrebet for helt ned til 2.000 kr.

Bemærk at indgrebet ofte foretages sammen med operation af øvre øjenlåg, og at næsten alle klinikker tilbyder en nedsat samlet pris.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.