En næseoperation har til formål at ændre næsens form. Som regel foretages operationen på grund af et ønske om et bedre udseende, men operationen kan i nogle tilfælde også afhjælpe vejrtrækningsproblemer.

Generelt om behandlingen

En næseoperation, som i fagsprog hedder næsekorrektion, har til formål at korrigere næsen og er en af de mest almindeligt udførte kosmetiske operationer i dag.

En næseoperation kan reducere eller forstørre størrelsen på næsen, forandre formen på næsetippen og næseryggen, indsnævre næserborenes åbning samt ændre i vinkelen mellem patientens næse og overlæbe.

En næseoperation kan i nogle tilfælde også korrigere en defekt opstået ved fødslen, rette på en skade eller afhjælpe problemer med vejrtrækningen.

For at opnå det optimale resultat af en næseoperation er god kommunikation mellem patienten og lægen essentiel. Ved den indledende konsultation, vil kirurgen spørge om hvordan patienten vil have sin næse til at se ud og ydermere evaluere strukturen på næse og ansigt for at opnå det bedst mulige kosmetiske resultat af næseoperationen.

Egnethed

Sunde og raske kvinder og mænd over 18 år, der ikke er tilfreds med udseendet af deres næse, eller som har vejrtrækningsproblemer, der kan afhjælpes ved et kirurgisk indgreb i næsen.

En næseoperation kan foretages alene, men mange kombinerer den med anden ansigtskirurgi, som f.eks. ansigtsløftning, et pandeløft eller øjenlågsoperation.

Proceduren

Næsens anatomi

Næsens anatomi forfra og fra siden

Under behandlingen vil kirurgen adskille huden på næsen fra det bærende skelet af knogle og brusk, hvorefter han omformer den efter patientens ønske.

Metoden til en næseoperation afhænger af patientens problem og kirurgens foretrukne teknik. Til slut re-draperes (ombeklædes) huden på næsen, så den tilpasses næsens nye form og størrelse. Snittet lægges under en næseoperation oftest inde i næseborene, hvor de ikke kan ses. Specielt ved komplicerede operationer vil en kirurg i nogle tilfælde foretrække en "åben" fremgangsmåde, hvilket vil sige, at snittet lægges hen over den vertikale strimmel af væv, som adskiller patientens næsebor.

En pukkel på næsen fjernes med en mejsel eller rasp. For at omforme næsetippen trimmes brusken, og ligeledes trimmes næseskillevæggen for at forbedre vinklen mellem næsen og overlæben.

En opbyggende næseoperation (hvis næsen skal laves større) kræver enten kunstigt materiale, eget brusk eller egen knogle. Dette kan hentes fra forskellige steder, og det aftales på forhånd med patienten. Oftest tages brusk fra øret.

Proceduren tager 1-2 timer eller mere alt efter næseoperationens art og omfang.

Bedøvelse

Operationen kan foregå enten ambulant eller under kortvarig indlæggelse og enten i lokal- eller fuld bedøvelse afhængigt af indgrebets art og omfang.

Bi-virkninger

Midlertidige hævelser og blodudtrædninger (blå mærker) omkring øjnene og næsen. Ømhed. Hovedpine og ondt i næsen. Blødninger fra næsen de første par dage. Næsen kan føles stoppet i de første par uger. Lægen vil måske anbefale patienten ikke at pudse næse den første uge eller mere efter næseoperationen.

Risiko for komplikationer

Små blodkarsprængninger som kan resultere i permanente bittesmå røde pletter på næsen. En amerikansk undersøgelse viser, at i 10 % af tilfældene har den kosmetiske forbedring ikke været tilstrækkelig efter en næseoperation, hvorfor en ekstra (lille) behandling vil være nødvendig for at opnå det bedste resultat. Tilfældene er ofte uforudsigelige og sker for selv den dygtigste kirurg.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter 1 til 2 uger. Anstrengende aktiviteter og sport kan normalt påbegyndes efter 2-3 uger. Næsen bør ikke udsættes for kraftig sol i op til 8 uger. Det endelige resultat vil først rigtigt kunne ses efter 1 år eller mere.

Behandlingens varighed

Resultatet af en næsekorrektion er permanent, bortset fra de naturlige forandringer, der kommer med alderen.

Prisniveau

Prisen i Danmark ligger på omkring 25.000 – 45.000 kr. alt afhængig af, om der er tale om en lille eller en stor næsekorrektion, om der bruges lokal- eller fuld bedøvelse, samt om du skal overnatte på klinikken.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Næsekorrektion må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.