Risiko for komplikationer

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Ofte stillede spørgsmål om brystreduktion og brystløft

Kan jeg amme efter en brystreduktion eller et brystløft?

Ja, dette er muligt ved mindre reduktioner og løft. Der vil dog være øget risiko for utilstrækkelig mælkeproduktion. Hvis der er tale om en stor brystreduktion, skal der ommøbleres så meget på kirtlen i forhold til brystvorten, at der ikke vil være mulighed for amning. Tal med en kirurg herom, så han eller hun kan vurdere dig.

Hvordan ved jeg, om jeg har behov for brystimplantater eller et brystløft?

Ét fundamentalt spørgsmål kan besvare dette: "Er problemet mangel på volumen eller er du utilfreds med faconen?" Hvis du er glad for dine bryster, som de ser ud i en bh, har du sandsynligvis tilstrækkelig med brystvæv, og kan derfor have glæde af et brystløft. Hvis du hverken bryder dig om dine bryster med eller uden bh på, ja så vil du højst sandsynligt være en god kandidat til en forstørrende brystoperation, måske kombineret med et bystløft. Din kirurg vil dog helt præcist kunne fortælle dig, hvilken procedure som er mest hensigtsmæssig for dig.

Er det muligt at forudsige, hvordan mine bryster vil komme til at se ud efter et løft?

Som det også er med al anden kosmetisk kirurgi, er det umuligt præcist at forudse, hvordan resultatet vil være efter endt operation. Du kan dog få en idé ved at tage en push-up bh på og kigge dig selv i spejlet. Din skålstørrelse vil ikke ændre sig efter et brystløft.

Er der noget jeg kan gøre for at fremskynde helingen efter et brystløft eller en brystreducering?

Det vigtigste er, at du får hvilet dig meget og spiser sundt. Derudover må du ikke sove på maven det første stykke tid, da vægten fra din krop og presset på dine bryster kan besværliggøre helingsprocessen.

Er der kvinder som afholder sig for et brystløft eller en -reduktion pga. de efterfølgende ar?

Ja, i aller højeste grad. Enhver kvinde som overvejer et løft eller en reduktion af sine bryster, bør omhyggeligt overveje, hvorvidt man kan acceptere de ar, som man unægtelig vil pådrage sig efter en sådan type operation.

Har rygning en negativ effekt, hvis jeg får foretaget et brystløft eller en brystreduktion?

Ja, udover at nikotinen trækker de små blodkar sammen, hvilket kan give grimmere og bredere ar (se spørgsmål under generelt), så æder rygning også elasticiteten i din hud. Bryster, som derfor bliver løftet eller reduceret, kommer på sigt til at hænge endnu mere end normalt, fordi rygningen gør huden slap.

Hvad er endoskopisk maveplastik?

Nogle klinikker tilbyder at foretage en endoskopisk maveplastik - altså maveplastik ved hjælp af kikkertkirurgi. Kikkertkirurgi bruges fx også ved pandeløft, og har den fordel at det efterlader mindre ar. Nogle kvinder får slappe mavemuskler efter graviditeter uden at der er væsentlig overskud af hud. Hvis dette gør sig gældende kan en kikkertoperation blandt andet være hensigtsmæssig, da man ved hjælp heraf kan sy mavemusklerne sammen mod hinanden og derigennem indsnævre maven via to små snit i kønsbehåringen. Resultatet er en flottere og fladere mave uden store ar.

Kan maveplastik give en bedre tarmfunktion?

Nogle kvinder oplever faktisk, at deres tarmfunktion bliver bedre efter at have fået foretaget en abdominalplastik. Kvinder som har født har fået deres muskelvæg i maven udspændt. Dette har skabt et større hulrum, hvilket gør at tarmene udvider sig og dermed måske også har medført dårlige afføringsproblemer og forstoppelse. En maveplastik kan måske hjælpe herpå. Tal med din plastikkirurg herom.

Vil mine strækmærker forsvinde efter en fjernelse af slapt maveskind?

Ved en maveplastik bortskærer man overskydende hud og syr sammen. Derfor kan man også korrigere en del af disse strækmærker, men man bør samtidig være opmærksom på, at ikke alle strækmærker nødvendigvis vil kunne forbedres - typisk dem over navlen og i udkanten af maven.

Hvad er en mini-maveplastik?

Når mængden af overskydende hud er minimal og når de overskydende fedtdepoter er lokaliseret under navlen, så vil operationen kun kræve et kort horisontalt snit. Dette kaldes for en mini-mavesplastik. En endoskopisk maveplastik kan måske også være hensigtsmæssig, hvis patienten kun har en mild grad af overskydende fedt.

Mest læste svar i Spørg lægen om Mave-, arm- og lårplastik

check_circle1
remove_red_eye459
Avatar of k_bach by k_bach
check_circle1
remove_red_eye329
Avatar of Jumaco01 by Julie
check_circle1
remove_red_eye293
Avatar of rollepige by rollepige
check_circle1
remove_red_eye66
Avatar of håbet 1978 by håbet 1978
check_circle1
remove_red_eye65
Avatar of HelleHa by HelleHa
check_circle1
remove_red_eye40
Avatar of nille24 by nille24
check_circle1
remove_red_eye38
Avatar of soesser0505 by soesser0505
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.