Fjernelse af modermærke med ablativ laser

Ablativ laser er velegnet til fjernelse af modermærker, da en laser kan fjerne vævet meget præcist. Laseren brænder modermærket væk, og der vil efterfølgende blive dannet ny hud på stedet.

Ablativ laser er velegnet til fjernelse af modermærker, da en laser kan fjerne vævet meget præcist. Laseren brænder modermærket væk, og der vil efterfølgende blive dannet ny hud på stedet.

Om fjernelse af modermærke med ablativ laser

Modermærker kan fjernes effektivt ved anvendelse af ablativ laser. Ved hjælp af laseren brændes modermærket væk, og der efterlades et sår. Huden danner efterfølgende nyt væv på stedet.

Hvis årsagen til, at man ønsker modermærket eller modermærkerne fjernet, udelukkende er af kosmetisk karakter – altså hensynet til sit udseende, bør man overveje den mindre indgribende behandling med IPL eller non-ablativ laser.

Generelt om ablativ hudlaser

Huden

Tværsnit af huden. En ablativ laser brænder overhuden væk samt en del af læderhuden

Med en ablativ laser fjernes overhuden på det behandlede område helt, hvorved underhuden eksponeres. Underhuden kan også bearbejdes af laseren, som kan indstilles til at fjerne den type væv, der ønskes.

Egnethed

Den ideelle kandidat til behandlingen har lys, ufedtet og sund hud. Personer med mørk hud, olivenhud eller sort hud har øget risiko for udvikling af pigmentforandringer.

Personer, der har taget Accutan inden for de sidste 12-18, har tendens til at udvikle keloid-agtigt arvæv, eller som har en hudinfektion, bør ikke modtage behandlingen.

Proceduren

Med laseren laves en meget kontrolleret forbrænding af huden, hvorved hudens forskellige lag kan fjernes med hundrededele millimeters nøjagtighed.

Behandlingen tager fra nogle få minutter til 1,5 time afhængig af, hvor stort et område, der skal behandles. Nogle gange er det nødvendigt med to eller flere behandlinger. En evt. anden behandling kan foregå efter minimum 6 måneder.

Bedøvelse

Behandlingen udføres normalt under lokalbedøvelse.

Bi-virkninger

Hævelser fra 3 dage til 3 uger, ubehag, kløen, små hvide knopper i huden (milier), måske opblussen i akne (bumser) og pigmentskjolder. Efter behandlingen vil man pådrage sig et sår på det behandlede område, som vil forsvinde efter 7-12 dage. Rødme kan vare fra 1-4 måneder.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for forbrændinger og skade af huden forårsaget af laserens opvarmning.

Risiko for infektion af enten bakterier, virus eller svampe. Infektion viser sig ved rødme, ømhed og hævelse af huden samt eventuel feber.

Der er risiko for herpesudbrud, hvis man allerede har haft forkølelsessår før.

Der er endvidere også fare for abnorme forandringer i hudfarven samt dannelse af uhensigtsmæssigt arvæv.

Heling og bedring

Arbejdet kan genoptages efter ca. 2 uger. Det tilrådes først at påbegynde krævende og anstrengende aktiviter samt kontaktsport efter 4-6 uger. Herefter er overhuden under normale omstændigheder fuldstændigt helet og har dermed sin naturlige styrke igen. Derudover bør man undgå at udsætte sit ansigt for kraftig sol i adskillige måneder.

Prisniveau

Prisen for fjernelse af et modermærke med ablativ laser afhænger af faktorer som omfanget af modermærket/modermærkerne samt typen af laser.

Niveauet ligger i Danmark på 500 – 6.000 kr.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Hudfornyelse (ar, rynker, appelsinhud, etc.)

textsms1
remove_red_eye59
watch_later 1 år, 7 måneder
Avatar of Dudi12 by Dudi12
textsms0
remove_red_eye18
watch_later 2 år
Avatar of JasminC by Jasmin
textsms0
remove_red_eye49
watch_later 2 år, 1 måned
Avatar of Hbo84 by Hbo84
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.