Mikro-dermabrasio mod rynker og akne-ar

Mikro-dermabrasio er en mildere form for hudslibning, hvor kun overhuden slibes væk. Behandlingen er derfor mindre indgribende end almindelig dermabrasio, men også mindre effektiv.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Mikro-dermabrasio er en mildere form for hudslibning, hvor kun overhuden slibes væk. Behandlingen er derfor mindre indgribende end almindelig dermabrasio, men også mindre effektiv.

Generelt om behandlingen


Huden

Tværsnit af huden. Ved mikro-dermabrasio (mild hudslibning) berøres kun overhuden

Ved mikro-dermabrasio berøres kun overhuden, hvorfor indgrebet er langt mindre smertefuldt end en almindelig hudslibning. Resultaterne er tilsvarende mindre markante.

Resultatet er, at huden kortvarigt får et friskere udseende. Fine rynker, akne-ar og andre overfladiske hudtilstande vil blive reduceret, og huden vil generelt komme til at se yngre ud.

For et godt resultat kræves 5-12 behandlinger med 2-3 ugers mellemrum.

Behandlingen tager en halv til en hel time.

Hudslibning, som på fagsprog hedder dermabrasio, går ud på, at man ved hjælp af et mekanisk værktøj sliber en del af huden af. Derved opstår en hudsafskrabning, og kroppen vil derefter gendanne det mistede væv på stedet. Formålet er, at f.eks. rynker og akne-ar på stedet, vil være væk eller reduceret, når det nye væv er dannet.

Egnethed

Sunde og raske personer er egnede til behandlingen.

Proceduren

Ved mikro-dermabrasio, som er en mild form for hudslibning, sandblæses huden med slibende krystaller, der med høj hastighed pustes mod huden og derefter suges op igen sammen med det afslebne væv.

Bedøvelse

Der bruges ikke bedøvelse.

Bi-virkninger

Nogen patienter mærker ingenting, mens andre beskriver alt fra en kilden til en let smerte.

Mikro-dermabrasio vil give en rødmen af huden på det behandlede sted. Dette vil dog hurtigt gå væk.

Risiko for komplikationer

Der er ikke alvorlige risici ved mikro-dermabrasio, da kun overhuden berøres.

Indgrebets størrelse svarer til, hvis man er blevet lidt rød efter en for lang tur på stranden.

Hvis behandleren kommer til at slibe på det samme sted for lang tid, kan der dog ske skade på den underliggende hud.

Heling og bedring

Efter behandlingen er huden let rødmet. Efter et par dage kan huden skalle af.

Normale aktiviteter kan genoptages med det samme efter behandlingen.

Behandlingens varighed

Resultatet er en yngre udseende hud i en kortere periode.

Prisniveau

I Danmark koster mikro-dermabrasio ca. 500 kr. pr. behandling.

Lovkrav til behandler og klinik

Da der ikke er risici forbundet med behandlingen, er der ikke nogen krav til behandlerens uddannelse, og behandleren skal ikke registreres hos Sundhedsstyrelsen.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.