Lægimplantater

Målet med at få indopereret lægimplantater, er at opnå en flot krumning og volumen i netop læggenes område, som ligner, hvad der ville kunne opnås med intensiv fysisk træning, så som cykling/spinning og step. Implantaterne der bruges er specielt formet til formålet og er fleksible - ikke stive. ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

Målet med at få indopereret lægimplantater, er at opnå en flot krumning og volumen i netop læggenes område, som ligner, hvad der ville kunne opnås med intensiv fysisk træning, så som cykling/spinning og step. Implantaterne der bruges er specielt formet til formålet og er fleksible – ikke stive.

En sådan operation kan være velegnet til personer, som har en misdannelse i benene, en sygdom (neurologisk, polio el.l.) eller en skade.

Derudover kan patienter, som på trods af hård træning ikke udvikler muskelvolumen, eller folk som ikke har tid til træning, også have glæde af en lægoperation.

Implantatet kan variere i både form og størrelse, hvilket muliggør en individuel tilpasning alt efter patientens behov.

Proceduren

Operationen består i at placere en eller to lægimplantater mellem musklen og huden. Snittet, som vil være ca. 4 cm. langt, lægges i en fold på bagsiden af knæleddet (knæhasen). Til sidst sys der sammen.

Bedøvelse

Operationen kan både foregå i lokal bedøvelse kombineret med noget beroligende og i fuld bedøvelse. Kan både foretages ambulant eller under indlæggelse, hvilket dog normalt tilrådes.

Bi-virkninger

Når man vågner op efter kirurgien vil man føle sig udmattet. Derudover er det ikke unormalt, at man vil opleve en forandring i følesansen i det pågældende område. Blodudtrædninger (blå mærker), rødme, blodansamlinger og hævelser kan også forekomme.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at implantatet placeres upræcist, eller at der går infektion omkring det, hvorfor en ny operation vil være nødvendig.

Der også risiko for, at arvævet rundt om det kunstige implantat vil blive meget stramt og hårdt. Dette skyldes organismens reaktion på implantatets unaturlige form og kaldes kapselkontraktur eller kapselstramning.

Ved enhver operation er der risiko for komplikationer i forbindelse med bedøvelsen, blødninger, infektion, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer er meget sjældne.

Ved indoperering af lægproteser er der risiko for et asymmetrisk udseende, eller at implantaterne på et senere tidspunkt vil forflytte sig, hvorfor en ny operation måske vil være nødvendig. Der er endividere risiko for, at implantaterne sprænger, hvilket dog sker meget sjældent.

Heling og bedring

Arbejde kan normalt genoptages efter 4-7 dage. Det er nødvendigt at undgå anstrengende fysiske aktiviteter i 4-6 uger, som er den tid det tager proteserne at sætte sig fast, så de ikke senere hen forskubbes.

Behandlingens varighed

En lægforstørrelses-operation tager normalt mellem 2-3 timer. Varigheden på en sådan procedure afhænger dog bl.a. af patientens anatomi og typen af anæstesi.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om øvrige behandlinger

Kan medicin hjælpe på mine svedproblemer?

Måske kan medicin hjælpe på dit problem. Hvad enten du måtte døje med stor svedtendens i håndfladerne, under fødderne eller under armene, bør du i første omgang opsøge din egen læge. Han eller hun kan fortælle, hvorvidt medicin kan afhjælpe dit problem. Tabletter på recept er en af mulighederne i dag, men de har desværre ofte en del bivirkninger, så som udtalt mundtørhed, og i enkelte tilfælde kan de give synsbesvær. Lykkepiller er måske også en fornuftig mulighed. En behandling med aluminiumklorid i en alkoholopløsning eller Iontoforese, som er en slags elektrisk antiperspirant har også vist sig nyttigt. Som det fremgår af KosmetiskGuide.dk's trin for trin-guide kan en Botox-behandling i nogle tilfælde også afhjælpe problemer med stor svedtendens. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner hud og svedkirtler, eneste effektive metode. Resultatet ved en sådan operation er permanent. Tal med din egen læge herom.

Hvad er endermologi / endermologie?

FDA, som er den amerikanske kontrolmyndighed på området, har godkendt en behandlingform mod cellulitis (appelsinhud), kaldet endermologi. Endermologi er mekanisk massage-terapi, og kan afhjælpe cellulitis midlertidigt. Denne behandling er også kommet til Danmark, men konklusionen er fortsat, at der til dags dato ikke findes en permanent behandling mod cellulitis.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms9
remove_red_eye639
watch_later 6 år, 7 måneder
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 6 år, 8 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 7 år, 1 måned
Avatar of Bella by Bella
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.