Lårplastik / lårløft

Efter et stort vægtab og ved en fremadskridende alder vil huden blive mindre elastisk, og huden kan begynde at hænge, hvilket kan være kosmetisk generende. Lårplastik er netop en kirurgisk procedure, som har til hensigt at fjerne slap og hængende hud samt overskydende fedt fra inderlårene. P ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

Efter et stort vægtab og ved en fremadskridende alder vil huden blive mindre elastisk, og huden kan begynde at hænge, hvilket kan være kosmetisk generende. Lårplastik er netop en kirurgisk procedure, som har til hensigt at fjerne slap og hængende hud samt overskydende fedt fra inderlårene.

Plastikkirurgen vil diskutere mulighederne ved lårplastik med patienten, så denne kan opnå en flot, jævn og stram hud. I nogle tilfælde vil kirurgen anbefale en fedtsugning alene, og en lårplastik vil derfor ikke være nødvendigt. I andre tilfælde vil speciallægen konkludere, at en fedtsugning ikke vil kunne afhjælpe på problemet, og det vil derfor være nødvendigt at foretage en lårplastik. Nogle gange kan en kombination af begge teknikker være mest hensigtsmæssig. Kun ved en konsultation hos en kirurg, kan han eller hun vurdere, hvad der vil være til patientens bedste.

Den største ulempe ved en sådan operation er det efterfølgende ar, som man unægtelig vil pådrage sig efter endt kirurgi. Kirurgen vil dog til hver en tid bestræbe sig på at lægge snittet på en sådan måde, at det gemmes væk på mindre synlige områder af kroppen eller så arret dækkes af tøjet. Ved lårplastik er man ligesom ved arm-, bagdels- og abdominalsplastik nødsaget til at overveje og opveje, hvorvidt man kan acceptere dette ar, som følger med, hvis man vil opnå en mere jævn og stram hud ved en operation. Man kan som hovedregel sige, at jo mere slap og løs hud man har, desto større vil arret efterfølgende blive.

Proceduren

Der er naturligvis flere forskellige grader af, hvor udtalt et problem med hængende overskydende hud på lårene kan være, hvilket også har indflydelse på, hvor snittet under en lårplastik skal lægges og hvor langt det skal være. Uanset hvad har en sådan operation til formål at fjerne det hængende væv og dermed reducere lårets omkreds.

Er huden meget slap og hængende ned mod knæet, kan det være nødvendigt at lægge et langt snit langs med indersiden af låret ned mod knæet. Huden løsnes herefter og trækkes opad, hvorefter den overskydende hud fjernes. Til sidst sys der sammen. Hvis der er tale om begrænset hudoverskud, kan man i nogle tilfælde nøjes med at lægge et snit i lysken.

Bedøvelse

En lårplastik kan enten foregå i lokal eller fuld bedøvelse og foretages enten ambulant eller under indlæggelse.

Bi-virkninger

Når man vågner fra bedøvelsen vil man opleve en del ømhed og smerter, som dog kan dæmpes med medicin. På grund af sårenes lokalisation er efterforløbet efter lårplastik relativt ubekvemt, og man vil opleve kraftige stramningsfornemmelser og rødme. Blodudtrædninger (blå mærker) vil ligeledes pådrages, men også de vil langsomt forsvinde med tiden.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for, at der kan ske skade på en nerve ved afskæring af overskydende hud, som kan resultere i midlertidig følelsesløshed, i værste tilfælde en permanent følelsesløshed.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Det afhænger af patientens arbejde, hvornår dette kan genoptages efter et lårløft. Normalt kan man dog regne med at der går 2-3 uger.

Fysisk anstrengende aktiviter, så som sport og aerobic, bør undgås i 4 uger. I den første tid efter lårplastik skal man undgå løft, og det tilrådes ligeledes ikke at køre bil i en uge.

Man må heller ikke side normalt den første uge. Man må stå, halvsidde eller ligge, da dette ellers kan betyde dårlig sårheling, og dermed grimmere ar.

Det kan tage op til 6 måneder eller mere før man kan se tegn på, at arrene bliver mindre tydelige.

Behandlingens varighed

En lårplastik tager normalt mellem 2-5 timer afhængig af omfanget.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Lårplastik må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om øvrige behandlinger

Kan medicin hjælpe på mine svedproblemer?

Måske kan medicin hjælpe på dit problem. Hvad enten du måtte døje med stor svedtendens i håndfladerne, under fødderne eller under armene, bør du i første omgang opsøge din egen læge. Han eller hun kan fortælle, hvorvidt medicin kan afhjælpe dit problem. Tabletter på recept er en af mulighederne i dag, men de har desværre ofte en del bivirkninger, så som udtalt mundtørhed, og i enkelte tilfælde kan de give synsbesvær. Lykkepiller er måske også en fornuftig mulighed. En behandling med aluminiumklorid i en alkoholopløsning eller Iontoforese, som er en slags elektrisk antiperspirant har også vist sig nyttigt. Som det fremgår af KosmetiskGuide.dk's trin for trin-guide kan en Botox-behandling i nogle tilfælde også afhjælpe problemer med stor svedtendens. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner hud og svedkirtler, eneste effektive metode. Resultatet ved en sådan operation er permanent. Tal med din egen læge herom.

Hvad er endermologi / endermologie?

FDA, som er den amerikanske kontrolmyndighed på området, har godkendt en behandlingform mod cellulitis (appelsinhud), kaldet endermologi. Endermologi er mekanisk massage-terapi, og kan afhjælpe cellulitis midlertidigt. Denne behandling er også kommet til Danmark, men konklusionen er fortsat, at der til dags dato ikke findes en permanent behandling mod cellulitis.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms9
remove_red_eye639
watch_later 6 år, 7 måneder
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 6 år, 8 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 7 år, 1 måned
Avatar of Bella by Bella

Mest læste svar i Spørg lægen om Mave-, arm- og lårplastik

check_circle1
remove_red_eye459
Avatar of k_bach by k_bach
check_circle1
remove_red_eye329
Avatar of Jumaco01 by Julie
check_circle1
remove_red_eye293
Avatar of rollepige by rollepige
check_circle1
remove_red_eye66
Avatar of håbet 1978 by håbet 1978
check_circle1
remove_red_eye65
Avatar of HelleHa by HelleHa
check_circle1
remove_red_eye40
Avatar of nille24 by nille24
check_circle1
remove_red_eye38
Avatar of soesser0505 by soesser0505
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.