Generelt om behandlingen

Plastikkirurger bruger ansigtsimplantater til at forbedre og fremhæve ansigtets kontur. Disse implanter sørger for at skabe mere harmoni og balance til ansigtet.

Kæbeimplantater har primært til formål at fremhæve og definere patientens kæbeparti.

Indsættelse af kæbeimplantater kan enten foretages alene, men mange gør det også i forbindelse med anden kosmetisk kirurgi. F.eks. ved ansigtsløftning, pandeløft eller øjenlågskirurgi af øvre eller nedre øjenlåg..

Implantatet kan variere i både form og størrelse, hvilket muliggør en individuel tilpasning alt efter patientens behov.

Proceduren

Indsættelse af ansigtsimplantater er en forholdsmæssig lille operation, og det gælder således også for kæbeimplantats-kirurgi.

Der lægges et snit, oftest i munden, så det muligør at placere implantatet direkte på kæbeknoglen. Ved netop et intra-oralt snit (snit i munden) vil kirurgen bruge selv-opløselige tråde til at lukke snittet i munden med.

Efter operationen vil man påføres en forbinding for at minimere hævelser og ubehag.

Bedøvelse

Alt efter omstændighederne kan indsættelse af kæbeimplantater foregå i lokalbedøvelse kombineret med noget beroligende medicin. Dog er fuld narkose (bedøvelse) oftest at foretrække.

Bi-virkninger

Patientens evne til at smile, tale og åbne/bevæge munden vil være begrænset i adskillige dage. Af andre bivirkninger kan nævnes; ubehag, hævelser, blodudtrædninger (blå mærker), følelsesløshed og/eller stivhed i ansigtet.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at implantatet placeres upræcist, eller at der går infektion omkring det, hvorfor en ny operation vil være nødvendig.

Der også risiko for, at arvævet rundt om det kunstige implantat vil blive meget stramt og hårdt. Dette skyldes organismens reaktion på implantatets unaturlige form og kaldes kapselkontraktur eller kapselstramning.

Ved enhver operation er der risiko for komplikationer i forbindelse med bedøvelsen, blødninger, infektion, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer er meget sjældne.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter ca. 1 uge. Der går dog normalt 2-4 uger før at man igen har et "normalt" udseende. Hovedet skal generelt holdes i ro efter operationen, og det tilrådes først at påbegynde aktiviteter, hvor hovedet bliver udsat for stød og rystelser, efter 6 uger.

Behandlingens varighed

1-2 timer.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.