Iontoforese mod fodsved

Ved iontoforese-behandling sidder personen med fødderne i en bakke med vand. Behandlingseffekten opnås ved, at der med et såkaldt iontoferese-apparat via en svag elektrisk strøm igennem vandet føres ioner ind i svedudførselsgangene, som dermed blokeres. I opstartsfasen behandles med høj ...

Generelt om behandlingen

Iontoforese-behandling mod fodsved

Ved iontoforese-behandling sidder personen med fødderne i en bakke med vand. Behandlingseffekten opnås ved, at der med et såkaldt iontoferese-apparat via en svag elektrisk strøm igennem vandet føres ioner ind i svedudførselsgangene, som dermed blokeres.

I opstartsfasen behandles med høj effekt 1 gang dagligt (ca. 20 min.) i 10-14 dage, indtil effekten er indtruffen, derefter forsættes behandlingen som en vedligeholdelsesbehandling.

Egnethed

Hvis patienten er meget generet og antiperspiranter med aluminiumklorid ikke har den ønskede effekt.

Bliver man bedøvet?

Behandlingen kan for nogen være lidt kildrende ubehagelig, men den gør ikke decideret ondt.

Denne behandling er et ikke-kirurgisk indgreb. Ingen bedøvelse.

Risiko for komplikationer

Der er ikke risiko for komplikationer men patienten skal være indstillet på at behandlingen er en vedligeholdelsesbehandling.

Behandlingens varighed

Efter 10-12 dage vil patienten opleve at være symptomfri og denne tilstand kan bibeholdes ved vedligeholdelsesbehandling med kun få behandlingssessioner ugentligt (enkelte kan nøjes med hver 3. uge). På denne simple behandling kan sveden holdes helt væk.

I opstartsfasen behandles med høj effekt 1 gang dagligt (ca. 20 min.) i 10-14 dage, indtil effekten er indtruffet. Det kræver vejledning fra klinikken til opstart af behandlingen for at nå et godt resultat.

Typisk vil patienten have tæt kontakt til klinikken i starten hvorefter patienten vil forsætte hjemme med et lånt apparat. Når fødderne er symptomfri, vil patienten overgå til vedligeholdelsesbehandling med kun få behandlingssessioner ugentligt og kan foregå hjemmefra. (enkelte kan nøjes med hver 3. uge). På denne simple behandling kan sveden holdes helt væk.

Denne artikel er skrevet af , Speciallæge i plastikkirurgi . Senest opdateret 30. april 2019

Ole Momsen

Ole Momsen er én af landets mest erfarne plastikkirurger med solid spændvidde i hele det kosmetisk plastikkirurgiske subspeciale. 31 års erfaring i kirurgi, heraf 22 år som speciallæge i plastikkirurg ved ansættelser på Aarhus og Odense Universitetshospitaler. Ole Momsen dækker alle de store områder inden for kosmetisk kirurgi med speciel kompetence inden for ansigtsoperationer inkl. næseoperationer, men har også været med til at udvikle kropsmodellering med fedttransplantationer. Senest har Ole Momsen sammen med sygeplejerske Dunja Kirkebæk stået for udviklingen af en effektiv og skånsom behandling af abnorm svedtendens.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms9
remove_red_eye639
watch_later 6 år, 4 måneder
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 6 år, 4 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 6 år, 10 måneder
Avatar of Bella by Bella

Mest læste svar i Spørg lægen om Øvrige behandlinger

check_circle1
remove_red_eye4.4k
by Anonym
check_circle1
remove_red_eye3k
Avatar of Henny by Henny
check_circle1
remove_red_eye2.4k
Avatar of Pol by Pol
check_circle1
remove_red_eye1.4k
Avatar of Prinsessenzinda by Prinsessenzinda
check_circle1
remove_red_eye1.3k
by Anonym
check_circle1
remove_red_eye935
Avatar of sok by sok
check_circle1
remove_red_eye665
Avatar of Oscarsmor by Oscarsmor
check_circle1
remove_red_eye640
Avatar of Agnes by Agnes
check_circle1
remove_red_eye604
Avatar of Frøken smil by Frøken smil
check_circle1
remove_red_eye250
Avatar of Misanthropy by Misanthropy
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.